Dumitru Oprea: „Ponta pare fascinat de atitudinile ostile de tip Orban sau Tsipras”

miercuri, 17 iunie 2015, 12:55
2 MIN
 Dumitru Oprea: „Ponta pare fascinat de atitudinile ostile de tip Orban sau Tsipras”

Senatorul PNL Dumitru Oprea consideră că premierul României dă semne tot mai evidente de îndepărtare faţă de valorile europene.

Într-o declaraţie politică din Senatul României, miercuri, 17 iunie 2015, parlamentarul ieşean a atras atenţia că sfidarea politicilor şi recomandărilor europene a devenit un adevărat crez politic al lui Victor Ponta. Astfel, în ciuda reacţiilor negative ale ambasadelor UE şi SUA privind voturile din Parlament, prin care s-a pus la adăpost de justiţie, primul-ministru continuă să ignore faptul că face un mare deserviciu ţării.

Concret, Victor Ponta marşează pe mesajul că demolarea statului de drept şi abuzul de imunitate, fenomene inacceptabile pentru democraţiile partenere, ar fi teme irelevante. Totodată, îngrijorător este faptul că nu se limitează doar la declaraţii politice, ci persistă în comportamente cel puţin discutabile, aşa cum a fost şi ultima vizită din Azerbaidjan. O ţară cu probleme grave privind drepturile omului, motiv pentru care cei mai mulţi lideri europeni au refuzat să participe la evenimentele organizate acolo.

Senatorul Dumitru Oprea consideră că acestea nu par a fi gesturi întâmplătoare. Într-o Europă în care entuziasmul unora pentru democraţie este sensibil diminuat, premierul ţării pare fascinat de atitudinile ostile, de tip Orban sau Tsipras. În consecinţă, parlamentarul ieşean a făcut un apel la liderii din PSD să-l determine pe şeful lor de partid să revină la respectul pentru valorile şi interesele europene, prin depunerea mandatului de premier. În caz contrar, riscăm ca, beţia de putere şi frica de justiţie a lui Victor Ponta, să spulbere credibilitatea ţării în UE.

 

Comentarii