După scandalul copacilor marcaţi, Primăria cere ajutorul specialiștilor pentru a găsi speciile de arbori potrivite pentru Iaşi

sâmbătă, 28 iunie 2014, 10:31
2 MIN
 După scandalul copacilor marcaţi, Primăria cere ajutorul specialiștilor pentru a găsi speciile de arbori potrivite pentru Iaşi

Primăria încearcă să afle care sunt cele mai potrivite specii de arbori pentru Iaşi. 

Viceprimarul Mihai Chirica a declarat ieri că vor fi demarate studii pedologice de amploare care să stea la baza viitoarelor abordări pentru problemele de vegetaţie. „Au reieşit câteva idei care trebuie să le ducem la bun sfârşit: realizarea unor studii pedologice de amploare la nivelul municipiului pentru a putea determina care sunt speciile cele mai potrivite, încercarea de a promova specii care vin în sprijinul estetic al oraşului, şi aici avem în vedere speciile de talie mai joasă, de tipul teilor, mai puţini plopi sau copaci foarte înalţi pentru că ei pot provoca accidente, îmbinarea unor specii care să vină în completare, unele au un aspect frumos în ce priveşte coroana, cum sunt teii şi au şi mirosul specific, alte specii vin în sprijinul vegetaţiei pe perioada de iarnă şi trebuie completate într-o manieră elegantă“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Studiile ar trebui să arate şi cum vor fi abordate problema spaţiilor verzi pe domeniul public, dar şi pe domeniul privat. Viceprimarul Chirica a precizat că primăria va solicita şi sprijinul Ministerului Mediului pentru realizarea studiilor.

Oficialii din Primărie s-au întâlnit acum două zile cu doi cercetători de la Institutul Naţional de Cercetare în Domeniul Silvic de la Braşov şi au discutat despre starea de sănătate a Plopilor fără Soţ. Conform edililor, specialiştii au propus alte studii pentru intervenţiile care vor fi făcute asupra copacilor pentru creşterea duratei de viaţă.
 

Comentarii