Elitele din Rusia vorbesc despre o schimbare a puterii. “O situaţie revoluţionară”

sâmbătă, 15 octombrie 2022, 12:56
2 MIN
 Elitele din Rusia vorbesc despre o schimbare a puterii. “O situaţie revoluţionară”

Oficialii de rang înalt din Rusia și elita afacerilor ruse sunt epuizați și deprimați și se așteaptă ca situațiile politice și economice să se înrăutățească, potrivit Washington Post, preluat de stirileprotv.ro.

„Pe câmpul de luptă există și alte probleme”, a spus un influent om de afaceri din Moscova pentru sursa citată, adăugând că loviturile cu rachete nu vor ameliora crizele care se conturează în Rusia.

De altfel, în spațiul public se contureză tot mai multe întrebări cu privire la câte rachete mai are Rusia în rezerve, un oficial rus de stat spunând că ele „se epuizează”.

„Nimeni nu este mulțumit de status quo”, a spus oficialul, adăugând: „Este clar că o victorie militară sau politică nu va fi posibilă. Dar nici o pierdere nu este posibilă. Acest lucru se transformă în situația din șah cunoscută sub numele de zugzwang, când fiecare pas este mai rău decât precedentul și totuși este imposibil să nu te miști.”

Optimismul verii când, potrivit unui al doilea oficial de stat, mulți din elita țării credeau că „vom întoarce roata și vom găsi o cale” s-a evaporat complet. „Oamenii văd că nu există viitor”, a spus el.

Mobilizarea forțată a dat deja o lovitură popularității lui Putin, iar când cadavrele rezerviștilor vor începe să se întoarcă de pe front, situația s-ar putea înrăutăți, a spus omul de afaceri din Moscova.

„Peste câteva luni, va exista o dinamică foarte negativă în societate”

„Peste câteva luni, va exista o dinamică foarte negativă în Rusia, o înrăutățire a stării de spirit în societate”, a spus el, conform sursei citate.

„Arsenalul de posibile acțiuni al lui Putin este foarte limitat”, a spus Serghei Aleksashenko, fost guvernator adjunct al Băncii Centrale Ruse, care trăiește acum în exil în Statele Unite. „În afară de lovirea infrastructurii civile, el are doar opțiunea de a folosi o armă nucleară tactică. Dacă contraatacul ucrainean continuă, întrebarea 'Ce vom face acum?' rămâne în fața lui Putin”, a adăugat el. Citeşte mai mult pe stirileprotv.ro.

 

Comentarii