Este definitiv: Carmen Dorobăţ nu mai are voie să fie manager la Infecţioase

luni, 31 august 2015, 01:59
2 MIN
 Este definitiv: Carmen Dorobăţ nu mai are voie să fie manager la Infecţioase

Judecătorii au prelungit şi controlul judiciar asupra celor doi soţi acuzaţi de DNA că luau mită de la studenţii de la UMF, contra note la examen.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au stabilit la finele săptămânii trecute ca doctoriţa Carmen Dorobăţ să fie judecată în continuare sub control judiciar. Magistraţii au respins astfel o con­testaţie formulată de medicul acuzat de luare de mită, după ce o decizie similară fusese luată şi de instanţa de fond. Sub control judiciar va fi cercetat şi soţul acesteia, Gheorghe Dorobăţ, cadru medical la Spitalul de Neurochirurgie din oraş.

În ceea ce o priveşte pe Carmen Do­ro­băţ, judecătorii de la Tribunal au decis să îi menţină şi interdicţia de a-şi exercita funcţia de manager al Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, pe care o ocupa înainte de ancheta penală derulată de DNA. Următorul termen de judecată din procesul celor doi soţi, deferiţi jus­ti­ţiei în urma unei anchete instrumentate de DNA, va avea loc pe 21 septembrie.

Cei doi soţi au fost trimişi în judecată de DNA într-un caz în care sunt acuzaţi că ar fi primit mită de la peste 120 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Procurorii susţin că Gheor­ghe şi Carmen Dorobăţ percepeau câte 100 de euro de la studenţi, în schimbul promovării aces­tora la examene cu note mari. Anchetatorii au descoperit 20 de carnete de student în care se aflau câte 100 de euro în biroul doctoriţei Dorobăţ, de la Spitalul de Boli Infecţioase, uni­tate medicală ce a fost condusă de medic.
 

Comentarii