EVENIMENTE DEDICATE ZILEI INTERNAȚIONALE A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI INIȚIATE DE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN IAŞI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 22.01.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

EVENIMENTE DEDICATE ZILEI INTERNAȚIONALE A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI INIȚIATE DE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN IAŞI

GALERIE
evenimente, copii, dizabilitati1ț
 • evenimente, copii, dizabilitati1ț
- +

Inspectoratul Şcolar Iaşi susţine, prin proiectele sale, promovarea educaţiei incluzive, drepturile persoanelor cu nevoi speciale și organizează campanii de conștientizare privind problematica educației speciale, derulate la  nivelul comunităţii. 

 

În acest sens, în luna decembrie, I.S.J Iași inițiază o serie de evenimente dedicate Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, celebrată pe 3 decembrie. 
 
În cadrul primei activități din acestă serie, cadrele didactice din județul Iași sunt invitate să participe la un webinar intitulat „Școala incluzivă – repere teoretice și practice”. Propunerea se adresează cu prioritate unităților de învățământ din mediul rural care integrează copii cu CES, dar care nu au în încadrare profesor de sprijin/itinerant și nu au participat la formări în domeniul educației incluzive. Evenimentul va fi susținut de profesor Gabriela Raus, inspector școlar pentru învățământ special, ISJ Iași, și Alina Mendelovici, profesor logoped, CJRAE/Centrul Logopedic Interșcolar Iași, joi, 02 decembrie 2021, ora 14.00 – platforma Zoom, I.S.J Iași.
 
Vineri, 3 decembrie 2021, începând cu ora 10, la Colegiul Tehnic ,,Ion Holban” Iași se va desfășura o altă activitate adresată cu prioritate specialiștilor în problematica educației speciale cu expertiză în tulburarea de spectru autist. 
Masa rotundă - „Autismul – o nouă provocare profesională pentru mediul școlar ieșean”- va reuni directori, specialiști, autorități locale și reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale care vor dezbate noile provocări din mediul școlar ieșean în contextul incluziunii școlare a copiilor diagnosticați cu tulburări de spectru autist.
 
Programul zilei va include dezbateri și prezentări ale unor proiecte implementate la nivel județean:
10.00 - 10.15 - Cuvânt de deschidere – prof. Luciana Antoci, Inspector Școlar General al I.S:J. Iași
10.15 - 10.30 – Prezentarea programului de formare pe problematica autismului în cadrul proiectului Erasmus+ Autism They are On Of Us 2019-1-TR01-KA201-077188 – prof. Gabriela Raus, inspector școlar pentru învățământ special, și prof. dr. Eliza Ilie, inspector școlar pentru discipline socio-umane
10.30 - 10.45 – Prezentarea proiectelor europene derulate de I.S.J. Iași pe problematica autismului – prof. Gabriela Conea, inspector pentru proiecte europene
10.45 - 11.15 –  Prezentarea serviciilor de intervenție și terapie în cadrul Asociației „Zbor de fluturi” din judetul Iași – psiholog Roxana Bolotă, Vicepreședinte 
11.15 – 12.00 – Prezentarea tematicii dezbaterii - profesor Gabriela Raus, inspector școlar pentru învățământ special 
O altă activitate destinată elevilor speciali este Campania „Un dar, un zâmbet, o bucurie”- inițiativă propusă elevilor, cadrelor didactice și părinților din școlile de masă care pot dărui elevilor cu CES un dar sombolic în luna decembrie cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Profesorii, părinții și elevii se pot implica în acest proiect în perioada 02-22 decembrie 2021, demonstrând astfel că luna decembrie este una în care învățăm împreună că a dărui înseamnă sens și bucurie interioară.
 
Campania va ajunge în școli prin mesajul transmis de inspectorul școlar pentru învățământ special, prof. Gabriela Raus, totodată coordonator județean și regional al activităților de voluntariat în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară:
 
Dragă Voluntarule!
Dacă vrei să faci o bucurie unui copil cu nevoi speciale, pune în darul tău un gând frumos, o carte, o jucărie, rechizite, dulciuri, mici atenții care îi pot face sărbătorile de iarnă mai frumoase! 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X