EXCLUSIV Cine a cumpărat terenul RADEF din Păcurari: prețul a fost de 4,2 milioane lei

vineri, 04 noiembrie 2022, 13:08
2 MIN
 EXCLUSIV Cine a cumpărat terenul RADEF din Păcurari: prețul a fost de 4,2 milioane lei

Un cunoscut om de afaceri ieșean va intra în proprietatea terenului de 5.000 mp din Păcurari, de pe Aleea Cimitir Evreiesc, suprafață vândută la o licitație RADEF. Potrivit informațiilor „Ziarul de Iași”, la procedură au participat două firme, iar proprietatea imobiliară a fost vândută pentru suma de 4,2 milioane lei către Siraj Bucium SRL, companie care este deținută de omul de afaceri Giani Canschi.

„Urmează ca, în perioada următoare, să semnăm contractul”, a declarat, pentru ZDI, Adrian Mironescu, directorul general al RADEF.

La rândul lui, omul de afaceri Giani Canschi a confirmat achiziția și ne-a declarat că firma Siraj Bucium își propune să renoveze construcțiile și să le închirieze în scop comercial.

Mai multe detalii deespre planurile acestuia puteți citi mâine în ediția „Ziarul de Iași.”

Amintim că terenul RADEF a făcut obiectul unei polemici în Consiliul Local (CL), după ce mai mulți consilieri au vrut ca Primăria să participe la licitație pentru a intra în proprietatea terenului. În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost respins după ce consilierii au constat că executivul Primăriei a prins un buget o sumă de doar un milion de lei deși prețul de pornire la licitație era de 3,8 milioane lei. Astfel, introducerea proiectului pe ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare s-a dovedit a fi o cacealma. Aceste lucruri s-au întâmplat în condițiile în care Primăria anunțase, cu o săptămână înainte de ședință, că va încerca să cumpere terenul. În schimb, în ședință, primarul Mihai Chirica a susținut că nu există „o cale clară și legală” pentru ca municipalitatea să participe la licitație.

În ultimii ani, Giani Canschi s-a remarcat prin intermediul unei alte firme pe care o deține – Daroconstruct. Această companie a încheiat numeroase contracte cu autorități publice pentru renovarea de spitale, reabilitarea infrastructurii sau înființarea de sisteme de apă și canalizare.

 

Comentarii