EXCLUSIV: Imagini impresionante de la căutările în Prut ale unui elev găsit teafăr UPDATE

marți, 17 februarie 2015, 08:34
4 MIN

Un băiat de 14 ani, Ionuţ Nichita, elev la şcoala din localitatea ieşeană Hermeziu, comuna Trifeşti, a plecat în această dimineaţă la ore, dar nu a mai ajuns şi fratele său a crezut că s-a aruncat în Prut. Ghiozdanul copilului a fost găsit pe mal. După căutări disperate ale pompierilor, poliţiştilor şi piloţilor de la SMURD, copilul a fost găsit teafăr.

UPDATE ORA 15:30

"Conform procedurilor în vigoare s-a constituit o echipă de căutare a minorului formată din poliţişti de ordine publică, investigatii criminale şi criminalişti (cu câine de urmă), lucrători ISU cu 2 bărci, 2 auto şi 1 elicopter, lucrători ITPF Iaşi cu 2 auto; jandarmi cu 1 auto; pompieri voluntari din cadrul Primăriei Trifeşti, precum şi aproximativ 70 de cetăţeni din localitate, care au desfăşurat activităţi de căutare a minorului în albia râului Prut, pe malul acestuia, în localităţile învecinate şi la diferiţi prieteni ai acestuia.

În urma desfăşurării activităţilor specifice de căutare, la ora 11:20, copilul a fost depistat de o echipă de poliţişti de frontieră. Acesta se afla la baza digului de la ieşirea din pădurea satului Vladomira, comuna Trifeşti, la circa 4,5, km de locul unde acesta a abandonat ghiozdanul. Minorul era în viaţă şi se afla în şoc hipotermic. A fost fost preluat de o ambulanţă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Iaşi şi transportat la Spitalul de Copii Sf. Maria Iaşi pentru investigaţii suplimentare.

Cercetările continuă pentru clarificarea tuturor împrejurărilor ce ţin de acest eveniment", au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi.

UPDATE ORA 12:45

La şcoală s-a format o comisie disciplinară pentru a se afla exact ce s-a petrecut la ora de sport de ieri.

Ionuţ Nichita a fost transportat la spital în Iaşi. Starea lui este bună.

UPDATE ORA 11:50

Băiatul a povestit că a avut de gând să se sinucidă şi că s-a aruncat în Prut, dar apa a fost prea mică şi nu l-a lăsat să se înece. Copilul a ieşit buimac pe mal, în aval. Poliţiştii de la frontieră l-au găsit cu ajutorul câinilor şi au chemat o ambulanţă care îl va transporta la un spital din Iaşi.

UPDATE ORA 11:25

Băiatul care a fost căutat toată dimineaţa în Prut, în pădure şi în toată localitatea Hermeziu a fost găsit în viaţă de către poliţiştii de frontieră, la 2-3 kilometri în aval, cu ajutorul câinilor de urmă. El se ascunsese de frică.

UPDATE ORA 10:55

Profesorii spun că ieri, la ora de sport, elevul Ionuţ Nichita le arăta unor colege filme deocheate pe telefonul său ulterior confiscat.

UPDATE ORA 10:35

Copilul de 14 ani încă nu a fost găsit de către cei de la ISU şi poliţie, însă profesorii săi şi reprezentanţii primăriei cred că ar putea fi plecat în pădurea din apropiere. "Încă nu s-a confirmat nimic, că s-ar fi aruncat în Prut este doar o ipoteză. I s-a găsit geanta pe mal, însă el obişnuia să plece prin pădure uneori. Avea nişte probleme la şcoală, absenţe, iar astăzi a fost şedinţa cu părinţii. Am trimis şi noi pompierii voluntari din comună, îl căutăm şi pe apă şi pe uscat", a declarat primarul comunei Trifeşti, Alexandru Ivănuca.

UPDATE ORA 10:30

Mama lui Ionuţ a povestit că fiului său i-a fost scăzută nota la purtare după ce i-a fost confiscat smartphone-ul cu care se juca în timpul orei. Profesorul ar fi găsit în telefon fotografii cu nişte fete şi l-ar fi ameninţat pe elev cu exmatricularea.

Băiatul era foarte stresat. Mama lui a mai spus că noaptea trecută el nu a dormit deloc.

Elicopterul SMURD care survolează zona trebuie să plece la Bârlad pentru a prelua trei copii intoxicaţi cu monoxid de carbon. Micuţii vor fi aduşi la spital în Iaşi.

UPDATE ORA 10:10

Pompierii îl caută cu barca pe Prut pe elev. A fost adus şi un elicopter SMURD să survoleze zona, în speranţa că piloţii îi vor zări mai repede trupul.

Părinţii şi fratele băiatului stau pe malul apei şi plâng.

UPDATE ORA 10:00

Elevul Ionuţ Nichita a fost prins ieri de un profesor jucându-se cu un smartphone în timpul orei. Băiatul îşi verifica profilul de Facebook. Profesorul s-a supărat şi l-a ameninţat pe copil că va discuta despre ceea ce făcuse în şedinţa cu părinţii programată pentru astăzi.

Cel mai probabil, elevul s-a speriat că va fi pedepsit.

UPDATE ORA 08:30

Fratele său a fost cel care a sunat disperat la 112. Reprezentanţii ISU au fost alertaţi şi au început deja căutările.

Deocamdată nu se ştie ce l-ar fi determinat pe băiat să recurgă la un asemenea gest.

Comentarii