EXCLUSIV! Șef nou la Aeroport! Bulgariu, cunoscut pentru ieșirile violente

duminică, 13 mai 2018, 10:30
3 MIN
 EXCLUSIV! Șef nou la Aeroport! Bulgariu, cunoscut pentru ieșirile violente

Cătălin Bulgariu este noul șef al Aeroportului din Iași.

Consiliul de Administrație (CA) al Aeroportului a validat în această dimineață rezultatele concursului pentru cele trei funcții de director.

Pentru funcția de director general a fost desemnat Cătălin Bulgariu, el urmând să semneze contractul cu CA cel mai probabil săptămâna viitoare.

"Principalul meu obiectiv constă în modernizarea aeroportului. Se va face un masterplan pe termen lung. Vom vedea în ce măsură cel vechi (din 2017 – n. red.) va putea fi actualizat", a declarat Bulgariu pentru Ziarul de Iași.

Pentru conducerea aerogării au candidat Cătălin Bulgariu, membru al Consiliului de Administraţie, şi Monica Nichituş, director provizoriu al regiei. Bulgariu, în calitate de membru al comisiei de selecţie, a avut acces la toate documentele depuse de candidaţii la funcţia pentru care a concurat acum.

Cătălin Bulgariu este licenţiat în eco­nomie, domeniu în care a susţinut o teză de doctorat în 2009. A profesat până acum câţiva ani, de ceva vreme preferând calitatea de membru în consiliile de administraţie ale unor instituţii de stat: Studioul Teritorial de Radio Iaşi, Ecopiaţa, Spitalul de Recuperare şi, de anul trecut, RA Aeroportul Iaşi.

Activist cu state vechi în PSD, Cătălin Bulgariu (44 de ani), a intrat în atenţia mass-media după două ieşiri violente împotriva unor lideri locali ai PSD, nimeni alţii decât Maricel Popa şi Gheorghe Nichita. Primul a fost luat la rost şi îmbrâncit în septembrie 2015 pe motiv că soţia lui Cătălin Bulgariu fusese transferată de la Oficiul ieşean pentru Protecţia Consumatorului la Timişoara. Al doilea a păţit-o în acelaşi an, cu patru luni mai înainte, când, într-un loc public şi în prezenţa mai multor membri de partid, a fost înştiinţat de Bulgariu, cu care se afla la aceeaşi masă, că îi va scoate „gărgăunii din cap“.

În ultimul timp, mai ales de la „schisma“ provocată în partid de Mihai Chirica – de altfel unul dintre cei care l-au susţinut, alături de Popa şi Nichita – Bulgariu este văzut acum ca om de încredere al lui Maricel Popa.

Cătălin Bulgariu va trebui ca, dincolo de povara suspiciunii că a fost pus cu mâna în fruntea regiei, să reia atât extinderea infrastructurii aeroportuare, cât şi creşterea numărului destinaţiilor directe.

Pentru funcția de director tehnic a fost ales Ciprian Fântânaru.

Funcția de director economic va fi ocupată de Monica Nichituș.

Pentru mandatul de director operaţional au concurat actualul ocupant al funcţiei, Vasile Stoicea, şi George Zaharia, fost dispecer de sol şi fost reprezentant al companiei Austrian Airlines. Amândoi au trecut examenul și urmează să participe la un interviu în fața CA.

Comentarii