Experiment: ce se întâmplă cu un hamburger ţinut timp de 14 ani la temperatura camerei

marți, 23 aprilie 2013, 10:46
1 MIN
 Experiment: ce se întâmplă cu un hamburger ţinut timp de 14 ani la temperatura camerei

Un bărbat din Utah (SUA) a păstrat timp de 14 ani un hamburger de la un cunoscut lanţ de restaurante, iar acesta arată aproape la fel ca atunci când a fost cumpărat.

Iniţial, David Whipple voia să păstreze hamburgerul timp de o lună, pentru a le arăta prietenilor săi efectul nociv al conservanţilor. Bărbatul a uitat însă de hamburger şi l-a descoperit abia peste doi ani, într-un buzunar al unei haine. Deoarece preparatul încă arăta la fel, Whipple a decis să continue experimentul.

Acum, după 14 ani, hamburgerul arată la fel ca atunci când a fost cumpărat, în 1999. „După doi ani, când am regăsit burgerul, nu mi-a venit să cred că arată la fel”, a povestit Whipple, care a decis să continue experimentul şi să mai ţină hamburgerul încă 12 ani. Chiar şi acum, produsul fast-food nu prezintă nici urmă de mucegai, ciuperci şi nici măcar nu are un miros ciudat. Singura modificare este că au „dispărut” murăturile din hamburger.

Whipple a precizat că ţine hamburgerul pentru a-l arăta nepoţilor săi şi a le explica ce înseamnă să mănânci sănătos.

gandul.info

Comentarii