anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Festivalul Familiei, de azi în Piaţa Unirii

GALERIE
piata unirii Iasi
 • piata unirii Iasi
- +

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate, Departamentul Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, organizează „Festivalul Familiei”. Evenimentul se va desfăşura astăzi în Piaţa Unirii. 

Principala activitatea a departamentului este sprijinirea mamelor care au mai mulţi copii, care nu pot avea grijă de ei, pentru a le putea asigura o educaţie corespunzătoare şi toate cele necesare. „Pentru Pro Vita Iaşi este un moment important. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când ne străduim să împlinim misiunea de salvare, protejare şi îmbunătăţire a vieţii. Pentru că majoritatea activităţilor noastre gravitează în jurul vieţii, a copilului şi a familiei, ne-am gândit să organizăm acest festival. Este un dar pe care vrem să-l oferim copiilor şi părinţilor”, a declarat Otilia Palade, referent al Departamentului Pro Vita.

„Festivalul Familiei” va începe la ora 13.30, în Piaţa Unirii, unde vor fi amplasate 20 de corturi în care se vor desfăşura diverse activităţi interactive precum: ateliere de lectură, jocuri cu premii, activităţi de echipă, diverse ateliere de creaţie, facepainting, ateliere de origami şi avioane de hârtie, plus multe alte surprize.

Departamentul Pro Vita îşi desfăşoară activitatea din anul 2011, fiind înfiinţat din iniţiativa Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. În prezent, activităţile desfăşurate sunt concentrate în 3 mari programe: Programul de prevenţie şi informare, care se adresează în special tinerilor, Programul Praesidio, pentru femeile însărcinate aflate în dificultate, şi Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii „Sf. Stelian”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.