Festivalul Familiei, de azi în Piaţa Unirii

sâmbătă, 11 septembrie 2021, 08:40
2 MIN
 Festivalul Familiei, de azi în Piaţa Unirii

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate, Departamentul Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, organizează „Festivalul Familiei”. Evenimentul se va desfăşura astăzi în Piaţa Unirii. 

Principala activitatea a departamentului este sprijinirea mamelor care au mai mulţi copii, care nu pot avea grijă de ei, pentru a le putea asigura o educaţie corespunzătoare şi toate cele necesare. „Pentru Pro Vita Iaşi este un moment important. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când ne străduim să împlinim misiunea de salvare, protejare şi îmbunătăţire a vieţii. Pentru că majoritatea activităţilor noastre gravitează în jurul vieţii, a copilului şi a familiei, ne-am gândit să organizăm acest festival. Este un dar pe care vrem să-l oferim copiilor şi părinţilor”, a declarat Otilia Palade, referent al Departamentului Pro Vita.

„Festivalul Familiei” va începe la ora 13.30, în Piaţa Unirii, unde vor fi amplasate 20 de corturi în care se vor desfăşura diverse activităţi interactive precum: ateliere de lectură, jocuri cu premii, activităţi de echipă, diverse ateliere de creaţie, facepainting, ateliere de origami şi avioane de hârtie, plus multe alte surprize.

Departamentul Pro Vita îşi desfăşoară activitatea din anul 2011, fiind înfiinţat din iniţiativa Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. În prezent, activităţile desfăşurate sunt concentrate în 3 mari programe: Programul de prevenţie şi informare, care se adresează în special tinerilor, Programul Praesidio, pentru femeile însărcinate aflate în dificultate, şi Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii „Sf. Stelian”. 

Comentarii