Final cu „happy end“ al unuia dintre cele mai vechi dosare de corupţie din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Final cu „happy end“ al unuia dintre cele mai vechi dosare de corupţie din Iași

GALERIE
condamnare
  • condamnare
- +

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au pus punct unuia dintre cele mai vechi dosare de corupţie de pe rolul justiţiei ieşene.

Primarul comunei Sireţel, Gheorghe Ancuţa, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce în primă instanţă a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Ancuţa a fost găsit vinovat doar pentru abuz în serviciu, deşi fusese trimis în judecată şi pentru luare de mită.

Trei ani de închisoare cu suspendare a primit şi Gheorghe Constantinescu, funcţionar în cadrul Primăriei Sireţel. Ceilalţi inculpaţi din dosar au fost achitaţi. Decizia este definitivă.

Potrivit DNA, în luna octombrie a anului 2007, în calitate de primar, Gheorghe Ancuţa ar fi încheiat în mod ilegal un contract de lucrări cu administratorul Neculai Lupu. Acel contract se referea la executarea lucrării „Pod şi podeţe pe drumurile comunale DC149 şi DS159 în comuna Sireţel, judeţul Iaşi“. Anchetatorii au menţionat că la trucarea licitaţiei privind atribuirea contractului ar fi participat şi Gheorghe Constantinescu, care avea calitatea de preşedinte al comisiei.

„Ofertele financiare ale SC Aprodex SRL depăşeau valoarea estimată a contractului şi valoarea devizului general. Acest lucru a fost posibil şi prin faptul că inculpaţii Constantinescu Gheorghe şi Hanganu Petru ar fi falsificat mai multe acte ce făceau parte din documentaţia aferentă contractului de achiziţie publică (respectiv procesul verbal de deschidere a ofertelor, raportul de evaluare, liste de verificare a conformităţii administrative etc.). De asemenea, inculpatul Constantinescu Gheorghe a depus la autoritatea contractantă (Consiliul local Sireţel) şi a transmis spre publicare în sistemul electronic al licitaţiilor anunţul de atribuire a acestui contract în care a consemnat date nereale în scopul de a ascunde câştigarea licitaţiei de către firma inculpatului Lupu Neculai“, au menţionat procurorii DNA.

Anchetatorii au mai precizat că, în timpul derulării contractului, pentru a suplimenta valoarea finanţării, Neculai Lupu i-a dat cu titlu de mită lui Gheorghe Ancuţa un microbuz în valoare de 144.927 de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.