Flori de toamnă, ardei iuți, dovleci decorativi de mâine în Grădina Botanică

vineri, 27 octombrie 2017, 20:28
2 MIN
 Flori de toamnă, ardei iuți, dovleci decorativi de mâine în Grădina Botanică

De mâine până pe 19 noiembrie, Grădina Botanică organizează expoziția „Flori de toamnă”.

Vernisaj: 28 octombrie, ora 11.00

Moment artistic: Essenza Quartet

Moderator: prof.univ.dr. Cătălin Tănase

Exponatele reunesc 110 soiuri de crizanteme, aranjate într-o mare diversitate de forme și culori care definesc tipuri de inflorescențe cunoscute sau mai putin cunoscute. Pe lângă culoarea tradițională – galbenul – crizantemele rețin și prin nuanțe puternice precum violet, lavandă, roz, vișiniu, bronz, alb și roșu.

Din colecție vor fi prezentate 125 de soiuri de tufănele în aranjamente și mozaicuri florale sau diferite forme de cultură dirijată: pom, cascadă, evantai, coloane etc.

Vor fi expuse 130 de eșantioane de fructe și semințe care provin de la specii cultivate în diferite secții, grupate în funcție de zonele de origine biogeografică și însoțite de planșe cu explicații referitoare la biomurile caracteristice fiecărui continent, dar și la adaptările specifice condiționate de factorii de mediu.

Exponatele cu ardei decorativi reunesc 110 soiuri ale genului Capsicum, care sunt foarte diferite ca port, formă și culoare a fructelor. Într-o zonă special amenajată sunt prezentate 10 din cele 30 de specii ale genului Capsicum, dintre care pentru prima dată în expoziție: Capsicum eximiumC. rhomboideum si C. cardenasii. Planșele care însoțesc exponatele oferă informații cu privire la originea și utilizarile ardeilor, indicii de iuțeală pentru soiurile expuse, dar și curiozități despre acest grup de plante. Noutatea acestei editți o reprezintă soiul 'Carolina Reaper' care aparține speciei Capsicum chinense, intrat în cartea recordurilor ca fiind cel mai iute soi de ardei cunoscut în prezent.

De asemenea, sunt aranjate într-un decor inedit 200 de soiuri de dovleci decorativi.

Prețul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate de 3 lei. Fotografiatul este liber.

Comentarii