Formatori ai Casei Corpului Didactic Iaşi, într-o inedită experienţă educativă la Oslo
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Formatori ai Casei Corpului Didactic Iaşi, într-o inedită experienţă educativă la Oslo

GALERIE
oslo1oslo0
  • oslo1
  • oslo0
- +

Un grup de cinci experţi educaţionali, profesori metodişti şi formatori ai Casei Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi au participat în Norvegia, la Oslo, în perioada  5-12 octombrie 2021, la cursul “Building Democratic Cultures at School”. 

O manifestare desfăşurată la The European Wergeland Center (EWC) din capitala acestui stat scandinav, în cadrul unei mai ample activităţi europene: Proiectului SEE “Democracy Start with you! – DEM is YOU!”.

Cursul a vizat familiarizarea participanţilor cu cele mai noi instrumente ale Consiliului Europei în ceea ce priveşte cultura democratică şcolară. De asemenea, activităţile derulate au avut ca scop şi ghidarea cursanţilor în vederea promovării şi implementării acestor valori în cadrul şcolilor, precum şi în integrarea practicilor inovative în procesul de predare-învăţare si de formare continuă a profesorilor.

Amintim că Proiectul “Democracy Start with you! – DEM is YOU!” se derulează prin PROGRAMUL DE EDUCAŢIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR ÎN ROMÂNIA, este finanţat prin granturile SEE 2014-2021 şi se desfăşoară la Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi în perioada iulie 2021 - decembrie 2022.

Proiectul îşi propune îmbunătăţirea şi achiziţia de noi competenţe în rândul a 10 formatori care să formeze, la rândul lor, cadrele didactice din judeţul Iaşi în vederea eficientizării procesului educativ prin crearea de şcoli democratice în care toţi actorii să fie implicaţi activ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Iohannis în Egipt

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.