Fostul prefect de Iaşi, Romeo Olteanu, încearcă să plece cu fruntea sus din funcţie

joi, 21 august 2014, 01:59
2 MIN
 Fostul prefect de Iaşi, Romeo Olteanu, încearcă să plece cu fruntea sus din funcţie

„Un mandat caracterizat prin echilibru şi imparţialitate“, şi-a apreciat activitatea Romeo Olteanu, care a demisionat după ce a fost depistat băut în trafic.

Prefectul demisionar Romeo Olteanu şi-a luat rămas bun de la instituţia pe care a condus-o timp de doi ani. Olteanu a prezentat un rezumat al activităţii desfăşurate ca prefect, apreciind că mandatul său s-a caracte­rizat prin echilibru şi imparţialitate.

„Insti­tuţia pe care am avut onoarea să o conduc nu a fost implicată în niciun scandal de or­din profesional, asigurând o stare de nor­malitate atât în cadrul instituţiei, cât şi în relaţiile cu alte autorităţi locale şi centrale. Nimeni nu a spus şi nici nu poate să spună că instituţia a fost folosită ca armă politică. Aşa cum am promis încă de la pre­lua­rea mandatului, am fost un prefect al tuturor ieşenilor şi mi-am desfăşurat activitatea în interesul tuturor cetăţenilor. La final de mandat pot să spun că părăsesc o instituţie care funcţionează fă­ră sincope. Sper ca no­ul prefect al judeţului să ducă mai departe pro­iectele aflate în curs de derulare“, a declarat Olteanu.

Pe lista proiectelor finalizate, prefectul demisionar a menţionat sistemul intranet rea­lizat între Prefectură şi 19 instituţii de­concen­tra­­te şi a sistemului de depunere a petiţiilor online, în valoare de apro­ximativ 3 milioane de lei. O bilă albă şi-a acordat Oltea­nu şi pen­tru activitatea în domeniul fondului funciar. Aceasta, deşi balan­ţa de fond funciar a judeţului nu a fost încă rea­lizată, iar inventarie­rea terenurilor libere şi a celor revendicate nu s-a finalizat nici la mai bine de un an de la adoptarea ul­ti­mei legi a fondului funciar.

Ape­lurile repe­tate ale prefectului către primari pentru ac­ce­lerarea acti­vităţii în acest domeniu au rămas fără răspuns. În derulare a ră­mas şi proiectul de consolidare a malului Siretului în comuna A.I. Cuza. După mai multe în­tâlniri organizate între instituţiile implicate în proiect, Olteanu a apreciat că acesta este inclus pe un făgaş normal, fără a se putea însă observa vreun rezultat concret. În bi­lanţul fă­cut la sfârşitul mandatului, Olteanu a sărit peste incidentul care l-a forţat să de­misioneze, respectiv implicarea într-un ac­cident rutier în urmă cu două săptămâni, băut fiind.

Comentarii