Fostul rector Vasile Astărăstoae se implică în disputa dintre Arafat şi Olivia Steer

luni, 11 februarie 2019, 09:59
3 MIN
 Fostul rector Vasile Astărăstoae se implică în disputa dintre Arafat şi Olivia Steer

Profesorul doctor universitar Vasile Astărăstoae, fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gh. T. Popa” s-a implicat într-o dispută dintre fosta TV Olivia Steer şi medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Steer, cunoscută ca o militantă împotriva vaccinurilor a postat pe contul ei de Facebook o reţetă naturistă, care în opinia ei ar lupta împotriva gripei.

“Am găsit pe un site cu trafic greu reteta naturistă a VACCINULUI ANTIGRIPAL. Rog nu-l faceţi acasă, dacă nu vreţi să se supere Tanti Pintea şi Nenea Cercel, că nu le mai iese epidemia, nici macar pe hîrtie. Şi apoi nu mai pupă nimeni comisioane din noile achiziţii de vaccinuri. Şi asta nu e frumos deloc! 1/4 cana usturoi pisat; 1/4 cana ceapă tocată; 1/4 cană ardei iute tocat; 1/4 cană ghimbir ras; 3 linguri de hrean ras; 1 lingura cuişoare pisate şi 750 ml oţet organic de mere

Se aşează totul într-un borcan de 1, 5 litri. Se completează cu oţet şi se lasă la infuzat peste noapte. Se iau două-trei-patru linguri, la fiecare masa”, scrie Steer. “Sunt iresponsabile, nu se bazează pe nimic ştiinţific când vii şi recomanzi usturoi şi ceapă pentru prevenirea gripei. Da, sunt alimente care sunt sănătoase, dar asta nu înseamnă că previn gripa, cum previne vaccinul. Vaccinul duce la crearea unor anticorpi care combat virusul când intră în corpul uman. Usturoiul şi ceapa nu fac aşa ceva. Şi dacă cineva pretinde că ele fac aşa ceva, trebuie să probeze acest lucru ştiinţific. Nu e suficient să fii o persoană cunoscută public şi înseamnă că orice zici, e corect. Deci, trebuie să ai probe, trebuie să ai justificări, trebuie să ai argument. În momentul în care nu se mai vaccinează oamenii şi în momentul în care majoritatea populaţiei nu se mai vaccinează, atunci încep să apară epidemiile grave şi încep să apară decesele într-un număr foarte mare. Vaccinurile, până acum, au salvat sute de mii de vieţi şi au prevenit milioane de îmbolnăviri, de foarte multe boli", a explicat Raed Arafat.

La rândul lui Vasile Astărăstoae a avut ceva de spus în legătură cu declaraţiile lui Arafat. "Recent, Raed Arafat, care a devenit un fel de Picco dela Mirandolla în medicină (ştie tot şi ceva în plus), a lansat un atac dur la adresa unei postări a Oliviei Steer. Doamna Olivia Steer a prezentat o reţetă, care, după opinia sa, creşte imunitatea organismului faţă de gripă. O reţetă populară. De la înălţimea funcţiilor sale, Raed Arafat o înfierază cu mânie proletară pe ea şi pe toţi cei care nu sunt de acord cu tezele emise de el şi mulţi alţii. Dacă în viziunea sa vaccinul anti-gripal rezolvă vulnerabilitatea faţă de gripă, îi atrag atenţia că există şi alte forme de creştere a imunităţii organismului. Nu vreau să intru în polemică, îi recomand numai să se documenteze. Şi o spun cu o simpatie dovedită în decursul anilor deoarece, atunci când alţii îl atacau, eu l-am susţinut dezinteresat şi necondiţionat. Reciproca nu este valabilă.", a spus Astărăstoe.

 

Comentarii