FOTO: Ați văzut șirul de lumini care apare seara pe cerul Iașului? E ”trenuleţul de sateliţi” al lui Elon Musk

sâmbătă, 25 aprilie 2020, 14:37
2 MIN

Sateliţii artificiali din Constelaţia Starlink pot fi văzuţi şi pe cerul României. La Iaşi ar putea fi observat de la ora 21: 30. Sateliţii au fost lansaţi de SpaceX, compania de rachete a lui Elon Musk de la Space Launch Complex 40 (SLC-40) din Cape Canaveral Air Force Station, Florida. Scopul proiectului Starlink este de a forma o reţea care să ofere acces la Internet de mare viteză în întreaga lume, localizată în spaţiu.

VEZI MAI MULTE DETALII AICI.

Ora la care trece ”trenulețul” în zilele următoare este trecuta în coloana din stânga, pentru următoarele cinci zile.

Planul lui Elon Musk pentru spațiu e să înconjoare planeta cu internet. Și vrea să facă asta cu Starlink, o rețea de sateliți care să ofere acces online oriunde ești. Recent, a reușit să lanseze alți 60 de sateliți pentru completarea rețelei. A ajuns acum la 422.

Dacă stați în fața Palatului Culturii:

Intenția este ca serviciul să conecteze clienții la viteze mari de acces la internet, wireless, fără griji că e tăiat vreun cablu sau că dezastrele naturale pot distruge infrastructura. Starlink ar trebui să fie o rețea de internet globală, iar sateliții reprezintă infrastructura de conectivitate. Pentru început, Starlink va acoperi Statele Unite ale Americii și Canada.

Nicolina

Elon Musk a spus că în trei luni începe perioada de testare, apoi, în șase luni, face o testare beta cu mai mulți utilizatori. Că va reuși sau nu, sateliții lui deja atrag atenția și unii dintre cei care se uită pe cer uită în ce perioadă de dezvoltare tehnologică trăiesc.

Podu Roș

Comentarii