FOTO Lucrările de Smârdan se termină "la pachet" cu alegerile prezidenţiale. Întârziere de trei luni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

FOTO Lucrările de Smârdan se termină "la pachet" cu alegerile prezidenţiale. Întârziere de trei luni

GALERIE
lucrari smardan (1)lucrari smardan (2)lucrari smardan (3)lucrari smardan (4)lucrari smardan (5)lucrari smardan (6)lucrari smardan (7)lucrari smardan (8)lucrari smardan (9)lucrari smardan (10)lucrari smardan (11)lucrari smardan (12)lucrari smardan (13)
 • lucrari smardan (1)
 • lucrari smardan (2)
 • lucrari smardan (3)
 • lucrari smardan (4)
 • lucrari smardan (5)
 • lucrari smardan (6)
 • lucrari smardan (7)
 • lucrari smardan (8)
 • lucrari smardan (9)
 • lucrari smardan (10)
 • lucrari smardan (11)
 • lucrari smardan (12)
 • lucrari smardan (13)
- +

Lucrările pe strada Smârdan au o întârziere de aproape 3 luni. După ce constructorii au închis complet strada încă de la sfârşitul lunii aprilie şi au declarat că vor termina lucrările în maximum trei luni, oficialii din Primărie susţin acum că abia în noiembrie vor fi gata lucrările. Aceştia dau vina pe societatea ApaVital care a înlocuit reţelele de apă în paralel cu lucrările de schimbare a conductelor de termoficare.

Conform municipalităţii, cei de la ApaVital au întârziat constructorul Primăriei pentru că nu a terminat la timp branşamentele pentru casele din zonă. În timp ce pisica este pasată dintr-o parte în alta, o arteră importantă din oraş stă în­chisă de aproape cinci luni, iar traficul este sufocat mai ales la ore de vârf pe străduţele laterale.

„Pe partea cu pro­iectul, lucrările noi le-am terminat. Singura problemă a fost cei de la Apavital, care nu au reuşit să facă în timp util branşamentele. Au îngropat conducta principală, dar au întârziat cu branşamentele dintre imobile. Acolo s-au dat şi câteva amenzi pentru că nu au predat amplasamentul aşa cum l-au luat. Noi suntem în termen şi sperăm ca până la sfârşitul lunii să terminăm lucrarea. Cel târziu până la sfârşitul acestei luni, dar se poate termina şi mai devreme, depinde şi de vreme“, a de­clarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Realitatea din teren îl contra­zice însă pe reprezentantul municipa­lităţii. Conductele de termoficare nu au fost complet îngropate de constructori. Mai mult, aceştia lucrează şi acum la intersecţia dintre Smârdan şi strada Sfântul Lazăr, la o subtraversare, din cauza căreia traficul este restric­ţionat pe Sfântul Lazăr. Pe lângă acestea, nici canalul din Bucşinescu care a stat des­coperit săptămâni la rând nu a fost complet betonat, deşi problema fu­sese remediată. Abia la sfârşitul săptă­mânii trecute, constructorii au turnat o primă placă de beton, dar au abandonat lucrările la jumătate. Oficialii de la ApaVital spun că lucrările lor sunt aproape gata, singurul branşament de apă care a mai rămas de executat fiind cel din faţa Serviciului de Asociaţii de Proprietari.

„Lucrările derulate în strada Smârdan sunt realizate cu finanţare din surse proprii ApaVital şi au de­marat în luna iulie 2014, după ce Dalkia a obţinut închiderea acestei străzi, în scopul reabilitării reţelei de termoficare. Investiţia realizată de ApaVital a constat în înlocuirea conductei de apă pe o lungime de circa 650 de metri, fiind realizate totodată peste 50 de branşa­mente. În momentul de faţă, investiţia în zonă este aproape finalizată, în sensul că mai avem de realizat un singur branşament de apă“, a precizat Răzvan Manolache, purtă­torul de cuvânt al ApaVital.

Con­form acestuia, societatea va face în cursul zilei de astăzi comanda pentru reasfaltarea platformei din faţa Serviciului de Asociaţii de Proprietari. Lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare de pe strada Smârdan sunt executate de firma TMUCB, în cadrul unui proiect european de modernizare a magistralei 2 de termoficare, în valoare de 46,5 mi­lioane de lei.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.