FOTO Lucrările de Smârdan se termină „la pachet” cu alegerile prezidenţiale. Întârziere de trei luni

luni, 06 octombrie 2014, 02:00
3 MIN

Lucrările pe strada Smârdan au o întârziere de aproape 3 luni. După ce constructorii au închis complet strada încă de la sfârşitul lunii aprilie şi au declarat că vor termina lucrările în maximum trei luni, oficialii din Primărie susţin acum că abia în noiembrie vor fi gata lucrările. Aceştia dau vina pe societatea ApaVital care a înlocuit reţelele de apă în paralel cu lucrările de schimbare a conductelor de termoficare.

Conform municipalităţii, cei de la ApaVital au întârziat constructorul Primăriei pentru că nu a terminat la timp branşamentele pentru casele din zonă. În timp ce pisica este pasată dintr-o parte în alta, o arteră importantă din oraş stă în­chisă de aproape cinci luni, iar traficul este sufocat mai ales la ore de vârf pe străduţele laterale.

„Pe partea cu pro­iectul, lucrările noi le-am terminat. Singura problemă a fost cei de la Apavital, care nu au reuşit să facă în timp util branşamentele. Au îngropat conducta principală, dar au întârziat cu branşamentele dintre imobile. Acolo s-au dat şi câteva amenzi pentru că nu au predat amplasamentul aşa cum l-au luat. Noi suntem în termen şi sperăm ca până la sfârşitul lunii să terminăm lucrarea. Cel târziu până la sfârşitul acestei luni, dar se poate termina şi mai devreme, depinde şi de vreme“, a de­clarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Realitatea din teren îl contra­zice însă pe reprezentantul municipa­lităţii. Conductele de termoficare nu au fost complet îngropate de constructori. Mai mult, aceştia lucrează şi acum la intersecţia dintre Smârdan şi strada Sfântul Lazăr, la o subtraversare, din cauza căreia traficul este restric­ţionat pe Sfântul Lazăr. Pe lângă acestea, nici canalul din Bucşinescu care a stat des­coperit săptămâni la rând nu a fost complet betonat, deşi problema fu­sese remediată. Abia la sfârşitul săptă­mânii trecute, constructorii au turnat o primă placă de beton, dar au abandonat lucrările la jumătate. Oficialii de la ApaVital spun că lucrările lor sunt aproape gata, singurul branşament de apă care a mai rămas de executat fiind cel din faţa Serviciului de Asociaţii de Proprietari.

„Lucrările derulate în strada Smârdan sunt realizate cu finanţare din surse proprii ApaVital şi au de­marat în luna iulie 2014, după ce Dalkia a obţinut închiderea acestei străzi, în scopul reabilitării reţelei de termoficare. Investiţia realizată de ApaVital a constat în înlocuirea conductei de apă pe o lungime de circa 650 de metri, fiind realizate totodată peste 50 de branşa­mente. În momentul de faţă, investiţia în zonă este aproape finalizată, în sensul că mai avem de realizat un singur branşament de apă“, a precizat Răzvan Manolache, purtă­torul de cuvânt al ApaVital.

Con­form acestuia, societatea va face în cursul zilei de astăzi comanda pentru reasfaltarea platformei din faţa Serviciului de Asociaţii de Proprietari. Lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare de pe strada Smârdan sunt executate de firma TMUCB, în cadrul unui proiect european de modernizare a magistralei 2 de termoficare, în valoare de 46,5 mi­lioane de lei.
 

Comentarii