(FOTO-VIDEO) Vitezoman băut pe E583: doi morţi. 0,55 la mie, 140 km la oră

luni, 21 octombrie 2019, 01:49
2 MIN

ATENTIE IMAGINI CU IMPACT EMOTIONAL

Şoferul care a produs accidentul venea din club şi se îndrepta spre casă, el fiind originar din comuna Moţca. Deşi nu e încă cercetat pentru asta, există indicii serioase că acesta ar fi băut înainte de a se fi urcat la volan.

Un nou accident rutier tragic a avut loc pe DE 583, weekendul trecut. Două persoane au murit şi alte două au fost grav rănite după ce două maşini s-au izbit la o viteză cu mult peste cea legală.

Accidentul a fost anunţat la 112 sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 6.30. Echipaje medicale şi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns mai întâi la faţa locului, prioritatea fiind acordarea primului ajutor victimelor.

Pompierii au descarcerat cele patru persoane aflate în maşinile avariate. Pentru doi bărbaţi de 53 şi 55 de ani, ambii din Roman, manevrele s-au dovedit ineficiente, medicii fiind nevoiţi să declare decesul. În aceeaşi maşină cu ei, un Opel Corsa, se mai afla un copil de 13 ani, din judeţul Constanţa, care a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi.

În cea de-a doua maşină, un Volkswagen Passat CC cu numere de Germania, se afla un tânăr de etnie romă din Moţca. Acesta a fost găsit conştient la faţa locului de către autorităţi, reuşind chiar să sufle în etilotest.

Valoarea indicată la faţa locului ar fi fost de 0,55 la mie în aerul expirat, însă pentru a fi siguri dacă individul a consumat sau nu alcool, anchetatorii au dispus prelevarea de sânge, două probe fiind deja trimise la Institutul de Medicină Legală.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi continuă investigaţia în acest caz însă au o ipoteză solidă cu privire la modul de producere al accidentului: viteza.

Astfel, cu o viteză foarte mare (acul vitezometrului s-a oprit la 140 km/h după impact), şoferul maşinii Volkswagen, a pătruns pe contrasens şi a lovit în lateral maşina Opel Corsa, care se deplasa regulamentar. Vehicului Opel a fost distrus aproape în totalitate în urma impactului, în timp ce Sedan-ul a fost avariat doar în partea din faţă.

„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă şi s-a dispus efectuarea necropsiei în cazul celor două victime care au decedat“, au precizat reprezentanţii Poliţiei. Şoferul care a produs accidentul avea permis valabil, de provenienţă germană, şi se afla ieri internat în spital în stare gravă.

Comentarii