GALERIE FOTO: Copiii din gara Cug au primit alimente de la româncele din Anglia

luni, 02 noiembrie 2015, 10:03
2 MIN

În cursul zilei de joi, copiii sărmani din fosta gară dezafectată Cug au primit alimente din partea grupului de mame românce stabilite în UK. Acestea ajută cele cinci familii rămase în gară periodic, încă din timpul campaniei noastre care a început în luna iunie.

Legume, fructe, produse din carne şi multe alte alimente necesare pentru o ciorbă ori un pilaf au fost împărţite pe familii. Grupul de mame românce stabilite în Anglia i-au mai ajutat pe aceştia cu haine pentru iarnă, lemne pentru foc şi o casă pentru una dintre familii. Acum acestea îşi doresc să strângă bani pentru încă o locuinţă, următoarea familie pentru care se strâng fonduri fiind una cu patru copii.

„O familie vesela, primitoare, formată din doi băieţi de 10 şi 12 ani şi o adolescentă de 14 ani care la anul se pregăteşte de liceu. Cu toate că le este greu sunt binedispusi şi Tatiana are grijă şi de nepotul ei de 7 ani pe care mama lui l-a lasat la ei. Tatiana are doar 4 clase dar înţelege importanţa educaţiei şi are grijă ca toţi copii să înveţe şi să urmeze liceul. Fata este în clasa a VIII-a şi deşi nu are electricitate acasa are note de 8 şi 9. Ne dorim să cumpărăm un loc de casă pentru familia aceasta luna viitoare”, anunţă mămicile pe pagina de facebook creată special pentru copii.

Cei care doresc să intre pe această pagină o pot căuta după eticheta Copiii din ruine. Acolo sunt postate toate noutăţile legate de această campanie demarată de mămicile din UK pentru cei 13 copii rămaşi la marginea oraşului, pe peronul gării. Tot acolo veţi găsi şi părerile celor care au fost până în prezent la ei şi poze cu ajutoarele primite. Recent, cele cinci familii au mai fost vizitate încă odată de către Oana Rotaru, preşedinta Organizaţiei Judeţene de femei PMP Iaşi, care le-a dus copiilor haine şi dulciuri. Organizaţia i-a mai ajutatpe copii şi cu alte ocazii, cu rechizite, o vizită la coafor, la film 3D, la Mc’ Donald’s etc.

Comentarii