COMUNICAT DE PRESA

Iaşi: Un mexican a fost prins la volan cu un permis nerecunoscut de legea română

luni, 01 aprilie 2024, 15:03
1 MIN
 Iaşi: Un mexican a fost prins la volan cu un permis nerecunoscut de legea română

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Mexic, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere nerecunoscut de statul român.

În data de 31 martie, în jurul orei 11.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, un cetățean din Mexic, în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autorităţile din Mexic, având imprimate datele și fotografia sa, document ce nu este recunoscut de statul român. 

S-au efectuat verificări specifice, în urma cărora s-a concluzionat că bărbatul nu este posesor de permis de coducere internațional.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

Comentarii