Icoana făcătoare de minuni de la Hadâmbu a ajuns în Italia

joi, 27 octombrie 2016, 01:52
2 MIN
 Icoana făcătoare de minuni de la Hadâmbu a ajuns în Italia

Este cel mai lung pelerinaj al icoanei, din cele 88 realizate până acum.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu a ajuns săptămâna aceasta la Biserica „Sfânta Muceniţă Pelaghia“, la Montecatini Terme, Italia, în Protopopiatul Toscana, în ceea ce organizatorii numesc a fi cel mai lung pelerinaj al icoanei din cele 88 realizate până acum şi singurul în care a ieşit din ţară.

Delegaţia care a însoţit icoana a străbătut 1.800 de kilometri, fiind aşteptată în faţa bisericii care aparţine de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei de protopopul de Toscana, părintele Ioan Trandafir Bobârnea, şi mai mulţi enoriaşi, atât români, cât şi italieni. „O parte dintre cei prezenţi au aşteptat odorul de mare preţ îmbrăcaţi în costume naţionale. Cu multă emoţie, părintele paroh Matei Tulan şi părintele Nicolae Tverdostup de la Parohia Romanovca – Mitropolia Basarabiei, invitaţi la acest eveniment, au purtat în mâini Sfânta Icoană spre interiorul locaşului. În semn de preţuire, copiii au presărat cu petale de flori traseul icoanei, iar toţi cei prezenţi au cântat «Apărătoare Doamn㻓, au transmis reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Preotul Iorest Goraş, care a însoţit icoana drept reprezentant al mănăstirii de la Hadâmbu, le-a povestit celor prezenţi date istorice despre Sfânta Icoană şi le-a descris ultima minune pe care ar fi săvârşit-o aceasta, şi anume vindecarea de cancer a unui preot. În aceaşi perioadă, la lăcaşul de cult italian va fi prezentată expoziţia de fotografie „Pelerin la Hadâmbu“, organizată de Clubul Fotografilor Ieşeni, şi va fi deschisă până pe 1 noiembrie. 

Comentarii