PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Ieri, Dragobetele a refuzat să dea autografe

vineri, 25 februarie 2022, 14:07
2 MIN
 Ieri, Dragobetele a refuzat să dea autografe

* Ieri a fost sărbătoarea de Dragobete; avem deja primele informaţii despre cum au resimţit-o unii compatrioţi: fetele de măritat şi flăcăii din Consumatori au pornit, după datina strămoşească, spre pădurea din apropiere, ca să adune, tot după datină, fragi şi vreascuri. Până şi pădurarul, nea Nichifor Plasmă, care i-a arestat pentru furt de lemne (tinerii adunaseră deja zeci de metri cubi de vreascuri) după ce a tras în ei de câteva ori cu alice de sare, i-a întrebat, sfătos şi cu blândeţe, "Da' de unde fragi la vremea asta, feţii moşului?".

* Şi tinerii din Machitori au intrat ieri, de Dragobete, în pădure, să adune fragi; ei s-au întors de-abia pe înserat, când s-a lăsat şi frigul, într-o evidentă şi profundă stare de ebrietate. Părinţii lor, scandalizaţi, au aflat într-un târziu că odraslele lor consumaseră nu fragi, ci frăguţă la peturi mari, de doi litri.

* Fetele şi flăcăii din Ciupiţi au intrat la rândul lor în pădure, cunoscând din strămoşi (şi din străbabe, să nu iasă discriminare!) că în acea zi se pot întâlni cu Dragobetele, care îi va face să fie drăgăstoşi întreg anul. Deoarece nimeni nu ştia exact cum arată acesta, câţiva şi-au zis că ar putea fi îmbrăcat (de ce nu?) şi cu un cojoc miţos din blană cafenie, aşadar de când au văzut un asemenea cojoc pe după nişte brazi s-au repezit într-acolo, să fie primii care se întâlnesc cu Dragobetele (aveau şi carneţele cu pixuri, să-i ceară autografe). Sătenii care au ajuns cu furci şi topoare, alertaţi de ţipete, au găsit doar carneţelele şi pixurile, pe care Dragobetele nu le-a mâncat.

* Cu ocazia sărbătorii de Dragobete, primarul din Constipaţi (cetăţean ferm convins că dacii au inventat civilizaţia, laserul, limba latină, Facebook-ul, apa caldă etc.) a organizat o seară a iubirii neaoşe româneşti în fostul Cămin Cultural, devenit Bufet Comunal. Pe durata recitalului susţinut de Decebal Pieliţă, reputat interpret de vechi şi mai noi melodii dacice la fluier din os de viezure, cei din sală au adormit, dar s-au trezit când au auzit că se bat doi câini în curte şi au sărit să pună pariuri.

* Mai mulţi proprietari de localuri au profitat de ziua de ieri pentru a atrage clienţi; dintre campaniile promoţionale concepute de ei amintim: "Femei dragi bete doar de Dragobete!", "Vindem la bucată varză murată pentru dres după Dragobete" sau, pur şi simplu, "Vin şi rachiu de Dragobete!".

Comentarii