Ieșeanul care a violat-o pe o vietnameză luată la ocazie în Cipru, adus în țară

sâmbătă, 19 august 2017, 01:58
2 MIN
 Ieșeanul care a violat-o pe o vietnameză luată la ocazie în Cipru, adus în țară

Ciprioţii trimit la Iaşi un bărbat care a luat la ocazie un tânără din Vietnam, însă, în loc să o ducă la destinaţie, a violat-o în pădure.

Un bărbat condamnat la 10 ani de închisoare şi încarcerat din 2013 în Cipru îşi va ispăşi pedeapsa în Iaşi. Decizia a fost luată de magistraţii ieşeni şi vizează un individ care a violat o femeie din Vietnam, pe care a luat-o la ocazie de pe o stradă din Cipru. Viorel Costel Moca a fost găsit vinovat în această ţară pentru viol şi răpire, de­cizia fiind definitivă în 2014.

„Dispune transferarea persoanei condamnate Moca Costel-Viorel, în prezent de­ţinut în Penitenciarul Central din Cipru, într-un penitenciar din România, pentru conti­nuarea executării pedepsei de 10 ani închisoare. Deduce din durata pedepsei de 10 ani închisoare, durata arestului preventiv şi a perioadei executate de la data de 12.06.2013 la zi“, au stabilit judecătorii ie­şeni.

Faptă comisă în doi

Potrivit presei din Cipriu, Costel Moca ar fi comis fapta în data de 6 februarie 2013, ală­turi de un alt român, Andrei Tărîţă. Investigaţia a pornit după ce o femeie din Vietnam, alături de un membru al familiei la care lucra ca menajeră, a mers la Poliţie şi a reclamat că a fost violată de doi indivizi.

În urma cercetărilor, anchetatorii din Cipru au constatat că victima se afla în Cipru din 2010, iar din 2012 a început să lucreze într-un sat cipriot. De obicei, femeia evita să urce în maşini deoarece i se făcea rău când urca într-un vehicul. Cu toate acestea, în ziua agresiunii a mers la Nicosia cu maşina unui amic, pentru cumpărături. Prietenul vietnamezei nu a mai putut să vină să o ia pe femeie înapoi, aşa că asiatica a stat la ocazie.

A urcat în maşina în care se aflau cei doi români, condusă de Costel Moca. După aproximativ 10 minute, româ­nii au cotit pe un drum care nu ducea spre satul femeii, oprindu-se într-o pădure. Victima şi-a dat seama că urmează să i se întâmple ceva rău, aşa că a încercat să fugă. A fost oprită în maşină de Andrei Tărîţă. Viet­na­meza a fost lovită şi violată de cei doi indivizi. În timpul agresiunii, victima ar fi plâns să fie lăsată în pace, însă românii i-au pus mâna la gură şi au lovit-o.

Comentarii