Imaginea care a facut inconjurul lumii. Momentul in care un nou nascut este spalat in mocirla, intr-o tabara de refugiati

sâmbătă, 12 martie 2016, 17:25
1 MIN
 Imaginea care a facut inconjurul lumii. Momentul in care un nou nascut este spalat in mocirla, intr-o tabara de refugiati

12.000 de refugiati sunt inghesuiti in conditii mizerabile in tabara de la Idomeni, la granita Greciei cu Macedonia, in timp ce alte cateva mii stau in tabere improvizate in apropiere, asteptand deschiderea frontierei, inchisa de o saptamana.In timp ce liderii europeni cauta solutii pentru valul urias de oameni care continua sa ajunga zilnic pe continent, conditiile in care mii de copii traiesc in taberele improvizate sunt de-a dreptul inumane. 

Imaginea in care o mama a fost nevoita sa nasca in conditii greu de inchipuit pentru orice femeie a fost surprinsa in data de 6 martie. Femeia a dat nastere unui copil in cort, fara vreun medic care sa o asiste, iar bebelusul a fost spalat intr-o balta.

De atunci si pana acum, vremea s-a deteriorat considerabil, iar ploile au transformat tabara de la Idomeni intr-o mocirla. Saptamana trecuta, aproximativ 70 de copii au fost spitalizati din cauza febrei si a diareei.

Potrivit oficialilor guvernamentali, inca nu exista un focar de infectie in zona, insa acestia incearca sa convinga familiile cu copii sa se mute in centrele de primire din tara.

Textul integral, pe stirileprotv.ro

Comentarii