IMAGINI de la locul în care au atacat albinele ucigașe. S-a format o celulă de criză

miercuri, 19 iulie 2017, 09:16
2 MIN

Primarul comunei Heleşteni, Constantin Hîra a covocat o celulă de criză în urma tragediei care s-a petrecut în zona respectivă. Edilul a cerut ajutor prefectului judeţului pentru a izola roiul de albine, care a făcut în ultimele două zile, șapte victime.

La faţa locului au ajuns în această după-amiază inspectori de la Direcţia Sanitară Veterinară, care au apelat la apicultori din comună pentru a reuşi să adune insectele în stupi. Acţiunea acestora este în curs de desfăşurare. Drumul care leagă satul Movileni de comuna Costeşti este închis.

Luni, un bărbat de 49 de ani din comuna Heleșteni, satul Movileni, înţepat de sute de albine, a intrat în şoc anafilactic şi a murit. Fratele şi mama sa au scăpat de furia insectelor agitate fugind, în timp ce ambii cai pe care bărbatul îi înhămase la căruţă au murit atacaţi de sute de insecte.

Marţi, trei ieşeni au ajuns în Compartimentul de Pri­mire Urgenţe (CPU) de la Târgu Frumos cu mai multe înţepături de albină. Un adolescent de 13 ani, un tânăr de 19 ani şi încă unul de 28 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost înţepaţi de albine, tot în zona unde a avut loc tragedia cu o zi înainte. Cei trei erau din He­leşteni, se deplasau cu o căruţă, şi au fost atacaţi la ieşirea din Movileni spre Costeşti.

FOTO&INFO: newspascani.com

Comentarii