IMAGINI: Flori de toamnă în grădina botanică. Expoziția s-a deschis

duminică, 25 octombrie 2020, 13:48
1 MIN
 IMAGINI: Flori de toamnă în grădina botanică. Expoziția s-a deschis

Una dintre cele mai aşteptate expoziţii din acest an de la Grădina Botanică „Anastasie Fătu“ din Iaşi şi-a deschis oficial porţile. Sub numele „Flori de toamnă“, aceasta găzduieşte unele dintre cele mai spectaculoase aranjamente florale de crizanteme din ţară.

Sunt expuse 209 soiuri de tufănele, dintre care 14 au fost obţinute în urma cercetării de la Iaşi, iar 31 sunt soiuri româneşti vechi, tradiţionale, care sunt ameninţate cu dispariţia din grădinile ţărăneşti.

Sunt duse și primele trei cele mai iuţi soiuri de ardei din lume, cu grade de iuţeală cuprinse între 1.000.000-2.000.000 unităţi Scoville (gamă care măsoară iuţeala); pe lângă Carolina Reaper vor fi şi „Trini­dad Moruga Scorpion“ cu „7 Pot Douglah“.

Mai multe imagini puteți vedea AICI și AICI.

Sunt expuse şi 200 de soiuri de dovleci decorativi, dar și castraveţi sau bureţi vegetali. Puteți vedea și o colecţie de varză cu valoare decorativă, alimentară şi medicinală.

Expoziţia va fi deschisă zilnic, între 9.00 şi 16.00, până duminică, 15 noiembrie. Un bilet costă 6 lei, 3 lei pentru grupuri organizate, fotografiatul este liber.

VEDEȚI ȘI:

Se deschide una dintre cele mai aşteptate expoziţii din Iași: „Flori de toamnă“AICI

Comentarii