IMAGINI: Ploaia nu a încetat nicio clipă la Iaşi. Pelerinii, sub şiruri de umbrele

luni, 12 octombrie 2015, 17:53
1 MIN
 IMAGINI: Ploaia nu a încetat nicio clipă la Iaşi. Pelerinii, sub şiruri de umbrele

Miile de pelerini nu au avut parte de cer senin luni la Iaşi. Ploaia măruntă şi rece de toamnă a căzut fără oprire. Oamenii abia se zăreau sub şirurile colorate de umbrele.

GALERIE FOTO

Nici temperatura aerului nu le-a făcut pelerinajul mai uşor. Toţi cei care au stat la rând pentru a ajunge la moaştele Sfintei Parascheva s-au îmbrăcat cu hainele de iarnă şi şi-au pus pelerine deasupra.

VEDEŢI ŞI:

FOTO: Căinţa pelerinilor, pusă la încercare de ploaie la Calea Sfinţilor

Un bătrân ţine în mână un buchet de busuioc care miroase puternic şi-l leagănă pe ritmul pe care-l dictează când fanfara, când ploaia. Lumânarea cu greu aprinsă sub ploaia aspră care s-a abătut duminică asupra Iaşului stă în aceeaşi mână, din ce în ce mai aproape de busuioc. Când se aprinde, împrăştie un miros mai puternic decât tămâia purtată de preoţi, dar mirosul nu se poate ridica. Umbrelele miilor de credincioşi care au pornit pe urmele raclei Sfintei Parascheva, luând Calea Sfinţilor, au purtat sub ele mirosul de busuioc încins până pe Cuza-Vodă, coborând spre Biserica Armeană şi-apoi din nou pe pietonal, la Trei Ierarhi şi Mitropolie. 

Comentarii