Împinşi în situaţii ridicole de şefi exaltaţi, liderii PSD Iaşi pregătesc mitingul împotriva „statului paralel“

marți, 05 decembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Împinşi în situaţii ridicole de şefi exaltaţi, liderii PSD Iaşi pregătesc mitingul împotriva „statului paralel“

Social-democraţii ieşeni se pregătesc şi ei, la comanda Bucureştiului, să protesteze împotriva „statului paralel“. Mitingul va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, cel mai probabil sâmbătă. Detaliile de organizare vor fi stabilite în aceste zile de liderii PSD Iaşi.

„Organizaţia judeţeană a luat act de decizia conducerii naţionale şi va lua în discuţie intenţia privind posibilitatea organizării, alături de celelalte filiale judeţene, a unei manifestaţii. Considerăm că este un miting pe care oamenii îl cer pentru menţinerea stabilităţii României, pentru respectarea rezultatelor alegerilor de acum un an, pentru realizarea programului de guvernare votat de marea majoritate a românilor şi pentru eliminarea abuzurilor din societatea românească“, a declarat ieri Cristian Stanciu, vicepreşedinte PSD Iaşi şi lider de grup al consilierilor judeţeni social-democraţi. Cel mai probabil, organizaţia va apela inclusiv la membri şi simpatizanţi PSD din judeţ, în contextul în care liderii organizaţiei municipale Iaşi a PSD sunt loiali primarului Mihai Chirica. „Este o idee proastă, iar momentul este prost ales. Tema este josnică. Protestăm împotriva statului paralel când noi suntem la guvernare şi avem şi majoritate în Parlament“, a comentat Mihai Chirică intenţia PSD de a organiza proteste. El a continuat, afirmând că mitingul este „o greşeală totală“. „Nu încerca acum să arăţi că, prin forţa partidului, aperi structuri democratice. Evident că nu asta urmăreşti. Eşti în continuare într-o greşeală în care persişti. Trebuie ca tu (Liviu Dragnea, n.r.) să-ţi schimbi comportamentul“, a mai spus primarul.

Edilul Iaşului s-a poziţionat încă din iarna trecută împotriva actualei conduceri centrale a PSD, lucru ce i-a atras pierderea funcţiilor de conducere în partid, el fiind acum membru simplu. Protestul se va desfăşura simultan în mai multe oraşe din ţară, inclusiv la Bucureşti, fiind iniţiat de conducerea centrală a partidului. În sudul ţării au început să apară de ieri mesaje de mobilizare împotriva „abuzurilor statului paralel“, „manipulărilor soroşiste“, „obrăzniciei celor care vor să ne confişte votul“ şi „grupurilor de interese care ne vor colonie“. „Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, un miting împotriva celor care consideră că din funcţiile pe care le au nealese pot să încalce Constituţia şi legile ţările şi să-şi constituie un grup organizat prin care decid ei ce şi cum“, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, un apropiat al actualei conduceri a filialei ieşene a social-democraţilor.

Comentarii