Începând de astăzi, nicio şcoală în scenariul roşu în judeţul Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Începând de astăzi, nicio şcoală în scenariul roşu în judeţul Iaşi

GALERIE
elevi covid
  • elevi covid
- +

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a schimbat scenariile de încadrare pentru şcolile din judeţ, pentru activitatea desfăşurată în săptămâna 22 - 26 februarie 2021.

 

Astfel, în această săptămână nu avem nicio şcoală în scenariul roşu, care să presupună că participă la ore doar preşcolarii şi elevii din clasele I-IV. De altfel, şcolile din Iaşi sunt în marea lor majoritate în scenariul verde.

În 425 de unităţi de învăţământ, toţi elevii vin zilnic la şcoală şi fac ore faţă-în-faţă cu cadrele didactice, respectând normele de protecţie sanitară impuse de pandemie.

Restul de 224 de unităţi de învăţământ se află în scenariul galben, şi presupune participarea zilnică cu prezenţă fizică la şcoală a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, cât şi a elevilor din anii terminali - clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi din ultimul an din învăţământul profesional şi postliceal.

„Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din unităţile administrativ teritoriale în care se modifică incidenţa epidemiologică prin comparaţie cu cea înregistrată în 12.02.2021 au transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi propunerile de scenarii. Pe baza avizului Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administraţie a fost înaintată spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

Practic, aceasta este prima săptămână de la reluarea şcolii în care nu există nicio unitate şcolară din Iaşi în scenariul roşu. Astfel, la data de 19 februarie, la nivelul judeţului, din 98 de oraşe şi comune, 83 sunt în scenariul verde, iar 15 în cel galben.

Faţă de raportarea de săptămâna anterioară s-a modificat incidenţa pentru cazurile de infecţie cu COVID-19 în 20 de unităţi teritorial-administrative, în 10 dintre ele a coborât sub 1/1.000 şi s-a trecut în scenariul galben, Valea Lupului a ieşit într-un final din scenariul roşu, în timp ce 9 alte comune au depăşit 1/1.000 şi au trecut în scenariul galben din punct de vedere al susţinerii activităţii didactice.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.