Începe asfaltarea străzii Eternitate, o lucrare de mare anvergură pregătită ani de zile

joi, 07 august 2014, 01:55
2 MIN
 Începe asfaltarea străzii Eternitate, o lucrare de mare anvergură pregătită ani de zile

Strada Eternitate va intra în şantier luna aceasta, posibil chiar de săptămâna vi­itoare.

Lucrările vor dura pâ­nă la sfârşitul anului şi vor implica şi restricţii de circulaţie. Strada urmează să fie asfaltată pe toată lungimea sa, pornind din dreptul cimitirului Eternitatea şi până la intersecţia cu Podul de Fier. Constructorii urmează să monteze borduri, să moder­ni­­zeze trotuarele cu pavele şi să reabiliteze partea carosa­bilă cu două straturi de asfalt. Contractul de lucrări a fost semnat cu firma RDV Cons­truct din Bucureşti.

Acelaşi constructor se ocupă şi de lucrările de sistematizare şi de construcţie a stradelei Sfân­tul Andrei, noua arteră care va face legătura între podul Cantemir şi strada Pa­lat. Utilajele lucrează de zor de câteva zile şi au configurat deja traseul noii străzi. Aceas­ta vine în prelungirea podului Cantemir, traversea­ză terenul dintre blocurile-turn de pe Splai Bahlui folosit ca parcare şi iese în faţa Hotelului Internaţional. Strada va avea o lungime de 192 de metri şi o lăţime de 7 metri, la care se adaugă şi trotuare.

Conform proiectului, noua arteră se va suprapune peste stradela Sf. An­drei în proporţie de 50% şi peste parcarea dintre blo­curile B1 şi B2 de pe Splai Bahlui în proporţie de 35%. Diferenţa de 15% se concretizează în refacerea intersecţiilor traseului nou amenajat cu aleile de acces. Structura rutieră a noului drum va fi formată din cinci straturi (din balast, piatră spartă, din mixtură, de binder şi de uzură), iar racordarea cu străzile laterale se va face pe o lungime de 10 metri.

„Lu­crările au demarat. Deo­cam­dată, din cauza proprie­tăţilor, accesul se va face pe două benzi de circulaţie. Este o stradă nouă şi spu­nem noi că o finalizăm până la sfârşitul anului“, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Moder­ni­zarea ambelor străzi va costa 2,5 milioane de lei, fără TVA, fondurile fiind alocate din bugetul local.

Comentarii