Infochioşcurile de 200.000 de euro, din Iași, vandalizate, defecte şi nefuncţionale de trei ani

marți, 15 decembrie 2015, 20:58
1 MIN

Cele opt infochioşcuri achiziţionate cu bani europeni şi montate la centrele de informaţii din fiecare cartier sunt stricate de mai bine de trei ani. Aparatele care ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor informaţii de interes public sunt vandalizate şi sunt doar de decor în aşteptarea unui update al softului. 

De trei ani încoace, reprezentanţii Primăriei Iaşi promit în zadar că infochioşcurile pe care le-au montat în 2010 şi pentru care au plătit nu mai puţin de 200.000 de euro vor fi reparate. Chiar şi în prezent cele opt aparate sunt vandalizate şi sunt nefuncţionale.  

Ar fi trebuit ca echipamentele să ofere informaţii cu privire la hotărârile de Consiliu Local sau date despre locurile de muncă vacante în străinătate. În schimb sunt doar nişte monitoare etern închise şi zgâriate susţinute de un suport mâzgâlit de răuvoitori.  

Mai mult, chiar dacă ar fi reparate, softul informatic trebuie reactualizat.  Deşi din 2012 aparatele sunt în paragină şi nu mai folosesc nimănui, autorităţile locale vor să investească alţi bani în repararea lor şi în realizarea unor update-uri. Dar asta abia de anul viitor. 

Textul integral, pe adevarul.ro

Comentarii