Înşelăciune cu abonamente la telefon

joi, 04 mai 2017, 09:00
1 MIN
 Înşelăciune cu abonamente la telefon

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de înşelăciune. Constantin Cojocaru este acuzat că ar fi încheiat, fără drept, mai multe contracte de telefonie în numele unei firme la care activase. 

În rechizitoriu, procurorii menţionează că ieşeanul s-a ocupat, din anul 2005, de contabilitatea firmei SC M. S. D. SRL. În 2008, sub pretextul pregătirii documentelor contabile ale firmei, Cojocaru a cerut de la administrator documentele societăţii, precum şi ştampila.

„Aflat în posesia actului de înfiinţare şi ştampila societăţii inculpatul a luat hotărârea de a încheia mai multe contracte de abonament la operatori de telefonie mobilă, pentru a-şi procura în acets mod telefoane. Pentru a-şi realiza scopul a solicitat ajutorul numitului H. Claudiu, un cunoscut de-al său, acesta fiind de acord să se prezinte drept reprezentant al societăţii“, se arată în rechizitoriu. Concret, Cojocartu ar fi întocmit o procură falsă în numele amicului său, procură folosită la firmele unde s-au încheiat contractele cu firmele de telefonie. Motivul pentru care bărbatul a încheiat contractele a fost pentru a obţine telefoanele mobile aferente abonamentelor. 30 de celulare au intrat în posesia lui Cojocaru în acest mod. Totul a ieşit la iveală atunci când administratorul firmei a aflat despre abonamente şi a sesizat autorităţile. 

 

 

Comentarii