Institutul „Socola“ caută 37 de voluntari. De ce vor unii asistenţi medicali sau infirmieri să lucreze gratis?

sâmbătă, 01 februarie 2020, 11:38
2 MIN
 Institutul „Socola“ caută 37 de voluntari. De ce vor unii asistenţi medicali sau infirmieri să lucreze gratis?

Institutul de Psihiatrie „Socola“ doreşte să colaboreze cu 37 de voluntari în perioada februarie – mai, fiind disponibile 14 posturi pentru asistenţi medicali, 20 pentru infirmieri şi trei pentru kinetoterapeuţi. 

Va fi încheiat şi un contract de voluntariat, pe baza Legii nr. 78/2014 – Legea voluntariatului, în acest mod voluntarul „se obligă să presteze o activitate de interes public, fără a fi remunerat, iar institutul se obligă să ofere o activitate adecvată solicitării sau pregătirii voluntarului“. Pentru a se înscrie în programul de voluntariat sunt necesare mai multe documente, printre care o cerere de înscriere, unde să se precizeze secţia, compartimentul sau serviciul unde îşi doreşte să activeze, copii după actele de identitate, actele de studii, după certificatul de membru al organizaţiei profesionale şi după asigurarea obligatorie de răspundere civilă profesională, valabilă pe anul în curs. În original este nevoie de adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare şi de declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale, urmând ca acestea să fie puse într-un dosar cu şină.

Dosarele se depun la sediul institutului în perioada 10 – 12 februarie, iar contractele de volutnariat vor fi încheiate pentru perioada 17 februarie – 15 mai. „La cererea voluntarului, se eliberează la sfârşitul perioadei de voluntariat certificatul de voluntariat, la care este anexat un raport de activitate. Menţionăm că activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite“, se menţionează în anunţul instituţiei. Experienţa, chiar dacă neremunerată, oferă un avantaj la viitoare angajări celor care au un astfel de certificat. (Mădălina OLARIU)

Comentarii