anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

Învăţător ieşean, acuzat că-şi umileşte elevii. Are cu patru ani mai mult decât vârsta de pensionare

GALERIE
Constantin_Serban_1
 • Constantin_Serban_1
- +

Constantin Şerban, care este şi consilier judeţean PNL, a fost înregistrat în timpul orelor cu un reportofon pus de un părinte în ghiozdanul copilului său. Şerban susţine că el nu a spus ce se aude în înregistrări. ISJ a solicitat Şcolii „Mihai Codreanu” să analizeze şi să ia toate măsurile, "până la încetarea contractului individual de muncă".

Învăţătorul Constantin Șerban de la Şcoala Gimnazială „Mihai Codreanu” din municipiul Iaşi este acuzat de limbaj violent şi alte abuzuri asupra elevilor după ce mai multe înregistrări audio din timpul orelor au ajuns în spaţiul public.

Înregistrările au fost realizate de către un părinte care a pus un dispozitiv de înregistrare în ghiozdanul copilului său. Potrivit înregistrărilor, se aude vocea unui bărbat care îi ameninţă pe elevi, ţipă la aceştia şi îi înjoseşte şi chiar se aud zgomote de lovituri. Totodată, din înregistrări se poate distinge şi faptul că una dintre eleve începe să plângă în urma remarcilor bărbatului.

„Briana, te ia mama dracului. Briana, treci mai departe” sau „De ce nu ai citit lecţia, măi? Lecţia e de două zile. Ridică-te în picioare! Băi, tu lecţia trebuia să o citeşti de zece ori! Ia loc! Leneşule!”. Şi, din nou adresându-se elevei Briana, ţipând: „Briana, de la început! Altă leneşă. Citeşte de la început!”, din înregistrare putându-se distinge faptul că eleva începe să plângă.

Dacă acuzaţiile se vor dovedi adevărate, atunci, cadrul didactic nu se află la prima acuzaţie de acest gen. La finalul anului trecut, Constantin Şerban a fost sancţionat cu „observaţie scrisă” în urma unei anchete pornite de la acuzaţiile unui părinte care afirma că fiica sa a fost pălmuită de către învăţător. Totodată, în urma anchetei se recomanda ca eleva să fie transferată din clasă.

Constantin Şerban este, pe lângă învăţător, şi consilier judeţean din partea PNL Iaşi. Are vârsta de 69 de ani, cu patru ani peste vârsta de pensionare. Potrivit site-ului 7iasi.ro, care a prezentat înregistrările audio realizate de către părinte, învăţătorului i s-a prelungit de mai multe ori dreptul de a preda.

Constantin Şerban: „Eu nu recunosc aceste înregistrări”

Reporterii Ziarului de Iaşi au luat legătura telefonic cu Constantin Şerban în cursul zilei de ieri, acesta menţionând că înregistrările apărute în spaţiul public nu ar fi cu el şi nu recunoaşte nicio acuzaţie. Totodată, cadrul didactic menţionează şi că acuzaţiile aduse cu privire la incidentul din luna octombrie, pentru care a fost sancţionat cu „observaţie scrisă” în luna decembrie, nu ar fi adevărate.

„Eu nu recunosc aceste înregistrări. Există un proces pe rol, un proces care a fost tendenţios întocmit de către doamna Nalbariu (n.r. - mama fetiţei care ar fi fost pălmuită în luna octombrie a anului trecut de Constantin Şerban) pentru că el vine după ce comisia de cercetare disciplinară din şcoală, şi care a avut şi doi observatori de la Inspectorat, după administrarea procedurii în cauză, au constatat că nu am avut nicio vină în cele două acuzaţii care mi se aduceau. Este un proces pe rol, şi eu nu pot să spun altceva decât că: cine va fi vinovat, va fi vinovat, şi cine nu va fi vinovat, atunci nu va fi vinovat”, a explicat Constantin Şerban.

Cadrul didactic mai menţionează că încearcă mereu să îşi facă datoria şi subliniază  că face lecţii şi suplimentar, faţă de cele de la clasă, cu elevi cuprinşi într-un program de sprijin.

„Eu lucrez cu copiii 8 ore pe zi. Şi în online sunt voluntar la un centru unde i-am dus pe copiii mai necăjiţi ca să le putem să le asigurăm o masă acolo şi să îi supraveghem să îşi facă temele şi lucrez online cu ei”, completează cadrul didactic. De asemenea, spune învăţătorul, seara lucrează suplimentar, online, şi cu o grupă „mai de elită”.

ISJ Iaşi cere să se ia toate măsurile, inclusiv încetarea contractului de muncă

În cursul zilei de ieri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a menţionat că a solicitat deja Şcolii Gimnaziale „Mihai Codreanu” Iaşi să demareze urgent verificări pentru a clarifica aspectele semnalate în presă.

De menţionat este că eventualele concluzii, dar şi decizia finală, aparţin Comisiei de cercetare disciplinară de la nivelul şcolii, din această comisie făcând parte şi reprezentanţi ai ISJ în calitate de observatori.

„ISJ Iaşi a adus în atenţia conducerii şcolii faptul că la stabilirea unei eventuale sancţiuni se va avea în vedere faptul că dl profesor a mai fost sancţionat în luna decembrie 2020, cu observaţie scrisă, şi aceasta constituie o circumstanţă agravantă a situaţiei nou apărute. Mâine, 2.03.2021, o echipă a ISJ Iaşi se va deplasa în şcoală pentru a face verificările preliminare asupra situaţiei semnalate. ISJ Iaşi a solicitat unităţii de învăţământ – cea care prin decizie internă a făcut angajarea pe o perioadă determinată a domnului profesor – să analizeze şi să ia toate măsurile care se impun, până la încetarea contractului individual de muncă”, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi, subliniind că nu sunt tolerate în nicio formă abuzurile psihice sau fizice ale elevilor sau atitudinile neconfome ale cadrelor didactice.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.