Investiţie de 1,3 milioane euro într-o clădire a Universităţii Tehnice din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 28.02.2021

Investiţie de 1,3 milioane euro într-o clădire a Universităţii Tehnice din Iași

GALERIE
corp cladire
  • corp cladire
- +

Este vorba de reabilitarea unei clădiri ce aparţine Facultăţii de Inginerie Electrică.

Lucrările de consolidare şi de reabilitare a unui corp de clădire a Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi vor fi realizate de către o companie din Bacău, Dalexem Prodcom. Lucrările sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, unul dintre programele prin care România accesează fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, iar valoarea totală estimată este de 6.410.870 de lei, adică peste 1,3 milioane de euro.

Proiectul face parte din Axa prioritară 10 - Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiţii: 10.1 - Investiţiile în educaţie şi formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurii de educaţie şi formare, obiectivul acestui proiect fiind acela de a creşte relevaţa învăţământului terţiar universitar în relaţie cu piaţa forţei de muncă.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul de achiziţii publice SEAP, contractul urmăreşte mai multe linii bugetare, dar cea mai mare parte a sumei, adică 6.036.137 de lei (peste 1,2 milioane de euro), este destinată construcţiilor şi instalaţiilor. În cadrul menţiunilor legate de cheltuielile realizării acestui proiect se menţionează însă că valoarea estimată a constractului nu cuprinde şi suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute, acestea putând fi accesate, după caz, în funcţie de necesităţi, prin modificarea contractului.

Contractul a fost câştigat de compania din Bacău prin procedură simplificată, conform menţiunii de pe SEAP, anunţul cu privire la câştigarea licitaţiei, în cadrul căreia s-a luat în considerare cel mai mic preţ, fiind dat spre publicare la finalul anului trecut, pe 30 decembrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.