Ionel Arsene neagă implicarea lui Dan Turturică în dosarul traficului de influenţă

miercuri, 24 ianuarie 2018, 17:21
2 MIN
 Ionel Arsene neagă implicarea lui Dan Turturică în dosarul traficului de influenţă

Preşedintele CJ Neamţ Ionel Arsene a declarat că nu Dan Turturică este jurnalistul al cărui nume ar fi fost pomenit de judecătorii băcăuani în motivarea deciziei de cercetare sub control judiciar în dosarul în care e acuzat de trafic de influenţă.

"Îmi pare rău că este adus în discuţie numele lui Dan Turturică, acuzaţiile mele nu se referă la el. Nu dau detalii despre denunţători de profesie," a declarat la Realitatea TV Ionel Arsene.

Liderul PSD a declarat însă că e surprins de faptul că astfel de informaţii au ajuns, pe surse, în presă. "Avocaţii mei au cerut încheierea, nu am primit-o, însă informaţiile au apărut pe surse. Deocamdată, nu vreau să vorbesc despre dosar, sigur că totul poate fi pus într-o cheie politică, dar va veni şi vremea când voi vorbi," a precizat el.

PSD era hotărât să introducă graţierea condamnaţilor pentru corupţie în controversata Ordonanţă 13 şi mulţi baroni locali se bazau pe asta. Dovada apare în motivaţia judecătorilor care l-au lăsat în libertate pe preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, anchetat pentru trafic de influenţă. Procurorii au la dosar o declaraţie în care fiul fostului primar de la Piatra Neamţ spune clar că şeful judeţului garanta că Gheorghe Ştefan nu va sta mult după gratii dacă va fi condamnat în dosarul Microsoft.

Potrivit motivării magistraţilor, Gheorghe Stefan ar fi încercat sa îl ajute pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ să ajungă în funcţie. Unul dintre intermediarii afacerii ar fi fost redactorul-şef de atunci al cotidianului „România Liberă”.

100 de mii de euro trebuiau să ajungă la şeful Agenţiei Naţionale de Integritate pentru ca acesta să elimine adversarii politicienilor.

Jurnalistul Dan Turturică, în prezent coordonator al site-ului digi24.ro, susţine însă că nu are nicio calitate în dosarul DNA, nici măcar cea de martor. (stiripesurse.ro)

Comentarii