Israelul, gata pentru „opţiunea militară” împotriva Iranului

marți, 19 iulie 2022, 11:40
1 MIN
 Israelul, gata pentru „opţiunea militară” împotriva Iranului

Şeful Statului Major al armatei israeliene (IDF), Aviv Koceavi, a declarat că o opţiune militară împotriva programului nuclear iranian este un „imperativ moral". Israelul s-a pregătit în cel mai amplu exerciţiu militar de până acum. Preşedintele rus se aliază cu Teheranul. Preşedintele rus va călători în Orientul Mijlociu marţi, o deplasare rară în străinătate menită să semnaleze că războiul prelungit şi costisitor din Ucraina nu a diminuat locul Moscovei pe scena mondială.

Putin face această vizită după ce Iranul a declarat că este capabil „tehnic” să fabrice o bombă nucleară în câteva zile, la o zi după ce preşedintele american, Joe Biden, a făcut un tur în Orientul Mijlociu pentru a forma o coaliţie împotriva „nuclearizării Iranului”.

„Blocarea Iranului de la nuclearizare prin diplomaţie este calea preferată, dar istoria a dovedit de multe ori că diplomaţia poate eşua şi reuşi pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a vedea o breşă sau o trădare”, a declarat şeful Statului Major al IDF.

Koceavi se alătură astfel directorului Mossad, David Barnea, recomandând o operaţiune militară, pentru care armata israeliană s-a şi pregătit.

Joe Biden a avut în agenda de lucru în Orientul Mijlociu reunirea a nouă conducători arabi în cadrul unui summit unic pentru a lansa primul pact regional de cooperare în domeniul apărării aeriene condus de SUA.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii