Jaguar I-Pace a câștigat titlul de Mașina Anului în Germania

luni, 05 noiembrie 2018, 10:07
3 MIN
 Jaguar I-Pace a câștigat titlul de Mașina Anului în Germania

Jaguar iPace a câştigat premiul concurând împotriva a 58 de alte modele. Juriul format din 12 jurnalişti de specialitate a ales SUV-ul de performanţă electrică I-PACE după o serie serioasă de teste.

SUV-ul electric Jaguar I-Pace a câştigat Premiul titlul de Maşina Anului 2019 din Germania.
Primul vehicul complet electric al cunoscutului brand auto britanic a obţinut cele mai multe voturi de la un grup de 12 jurnalişti specializaţi, care au condus 59 de maşini într-o serie de teste comparative. Ei i-au plăcut amestecului inedit al I-PACE de dinamică, performanţă şi stil de conducere.
Jens Meiners, membru al juriului şi purtător de cuvânt al competiţiei auto germane, a declarat: "Jaguar I-PACE nu este doar primul vehicul electric premium de la un producător stabilit, ci şi o utilizare fără compromis a avantajelor unei arhitecturi a vehiculelor electrificate.
"Performanţa sa este impresionantă, iar designul şi caracterul său practic sunt deosebite, motiv pentru care în cele din urmă, I-PACE a câştigat această competiţie puternică. "

EV-ul britanic a reuşit să iasă primul loc în lista finală scurtă de cinci modele, care mai cuprindea următoarele modele: Audi A6, Hyundai Nexo, Peugeot 508 şi VW Touareg. Juriul a evaluat designul, performanţa, performanţa, manevrabilitatea, viabilitatea viitoare şi relevanţa generală a fiecărui model pe drum şi la circuitul Bilster Berg.
În discursul său de la decernarea premiului, Prof. Dr. Ralf Speth, CEO al Jaguar Land Rover, a declarat: "Suntem extrem de mândri să primim această onoare de la mass-media germane pentru primul nostru vehicul complet electric, Jaguar I-PACE. Un astfel de premiu este cu atât mai preţios cu cât a fost câştigat în ţara de origine a brandurilor premium."

Despre Jaguar I-Pace
Este primul model complet electric al producătorului britanic. Are două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. În total, sistemul de propulsie oferă 400 de cai putere şi 696 Nm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h are loc în 4.8 secunde. Bateria lui I-Pace a fost integrată în structura acestuia, iar distribuţia maselor pe punţi este de 50:50. Bateria are o capacitate de 90 kWh şi integrează 432 de celule şi o autonomie de 480 de kilometri. La o priză normală se poate încărca în 10 ore  cu 80% din capacitatea totală. Dacă se utilizează o staţie de 100 kWh, aceeaşi încărcare se realizează în 40 de minute. La staţia de 100 hWh 15 minute sunt suficiente pentru a adăuga 100 de kilometri de autonomie.
Bateria lui Jaguar are o garanţie de 160.000 de kilometri sau 8 ani. Britanicii estimează că în această perioadă, acumulatorii vor pierde 30% din capacitate.
Jaguar I-Pace dispune de sistemul de infotainment Touch Pro Duo. Două ecrane tactile se află poziţionate pe consola centrală, în timp ce şoferul va beneficia de un Head-Up Display de ultimă generaţie. Instrumentarul de bord se numeşte Interactive Driver Display şi are o diagonală de 12 inch.
I-Pace are o navigaţie capabilă să memoreze rutele parcurse şi obiceiurile şoferului şi astfel poate să calculeze foarte precis autonomia rămasă. Sistemul de infotainment include şi asistentul vocal Alexa. Acesta va putea fi utilizat şi prin intermediul aplicaţiei Jaguar InControl Remote. Asemeni modelelor Tesla, Jaguar I-Pace va primi actualizări software over-the-air, adică prin conexiunea internet, nefiind necesară prezenţa la un service.

Comentarii