John McAfee, fondatorului companiei care produce antiviruși, găsit mort într-o închisoare din Spania

joi, 24 iunie 2021, 07:28
1 MIN
 John McAfee, fondatorului companiei care produce antiviruși, găsit mort într-o închisoare din Spania

John McAfee, programator și om de afaceri, fondator al companiei care-i poartă numele și care produce soluții de securitate cibernetică, a fost găsit mort în celula sa dintr-o închisoare din Spania, unde își aștepta verdictul privind extrădarea sa către Statele Unite, potrivit The Guardian.

Omul de afaceri a fost acuzat de evaziune fiscală și fusese reținut în Spania și încarcerat în închisoarea Brians 2 din Barcelona. Acesta aștepta decizia justiției spaniole în vederea extrădării sale către Statele Unite unde a fost acuzat pentru evaziune fiscală și era așteptat de o sentință cu închisoarea pentru 30 de ani.

La scurt timp după ce tribunalul a decis extrădarea sa, John McAfee a fost găsit mort în celulă, iar în pofida încercării personalului din închisoare și a medicilor veniți la fața locului, antreprenorul nu a mai putut fi resuscitat.Potrivit rezultatelor preliminare ale investigațiilor, toate indiciile duc către o singură concluzie, adică cea a unui suicid. Deocamdată, autoritățile nu au dat verdictul final în ceea ce privește cauzele morții lui McAfee, urmând să deschidă o anchetă mai amănunțită, potrivit wall-street.

Comentarii