Judecătorii au considerat că un cabinet medical e bun de plată către CJAS

sâmbătă, 03 aprilie 2021, 01:57
1 MIN
 Judecătorii au considerat că un cabinet medical e bun de plată către CJAS

Meciul dintre Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi un cabinet medical individual ieşean intră în prelungiri. În urma unui control făcut asupra activităţii Pap Cito Test, CJAS dispusese rezilierea contractului de servicii medicale şi imputarea unei creanţe de aproape 320.000 lei.

Rezilierea contractului fusese dispusă întrucât cabinetul nu angajase un medic cu normă întreagă şi nu încheiase un contract de prestări servicii pentru colectarea deşeurilor.

Cabinetul a contestat administrativ raportul de control, obţinând doar reducerea penalităţilor cu 65.000 lei. Ca urmare, cazul a ajuns în faţa instanţei, cabinetul cerând despăgubiri.

Magistraţii Tribunalului au dat în februarie câştig de cauză cabinetului, dispunând anularea în totalitate a raportului de control şi obligând CJAS la plata a 40.000 lei cu titlu de daune materiale. Apelul făcut de CJAS a schimbat însă parţial datele problemei.

Judecătorii au anulat obligarea CJAS la plata daunelor materiale şi au recunoscut creanţele pretinse de la cabinetul medical. În schimb, au obligat CJAS să menţină în vigoare contractul de servicii încheiat cu cabinetul. Sentinţa, dată la sfârşitul lunii trecute, este încă supusă recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii