Judecătorii au năruit visul la libertate al unui deputat-infractor

vineri, 21 noiembrie 2014, 02:55
2 MIN
 Judecătorii au năruit visul la libertate al unui deputat-infractor

Fostul deputat Dragoş Iftime a prejudiciat statul cu jumătate de milion de euro printr-o schemă financiară pusă în scenă împreună cu ţiganii din Grajduri.

Curtea de Apel Iaşi a respins ieri contestaţia în anulare formulată de fostul deputat Dragoş Iftime, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Iftime a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare după ce, alături de rude de ale sale şi ţigani din Grajduri, au prejudiciat statul român de 500.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, faptele s-ar fi produs în perioada 2002-2005, atunci când, în contabilitatea SC Koket SRL Vaslui, ar fi fost înregistrate sute de facturi fictive emise de Black Company Grajduri, deţinută în acte de Florin Ilaşcu, dar controlată de Nicuşor Stănescu.

Potrivit DIICOT Iaşi, inculpaţii „s-au asociat în vederea săvârşirii infracţiunilor de evaziu­ne fiscală şi spălare de bani, prin folosirea unor facturi prin care oglindeau operaţiuni comerciale fictive cu (…) reprezentanţi ai Black Company (Grajduri, judeţul Iaşi), socie­tate care în fapt nu avea nicio activitate reală. Conform aceleiaşi scheme financiare, învinuiţii au falsificat documente contabile şi registre contabile, astfel încât au dorit să lase impresia că întreaga evaziune fiscală s-ar fi produs doar în contabilitatea Black Company SRL prin neînregistrarea veniturilor, şi nu în contabilitatea Koket SRL prin înregistrarea de opera­ţiuni fictive.“

În urma verificărilor, procurorii au descoperit că Black Company ar fi emis către Koket 255 de facturi fiscale şi 430 de chitanţe pentru încasarea numerarului.

Comentarii