Kasparov știe planul lui Putin și care e cel mai mare pericol pentru Ucraina

marți, 15 martie 2022, 10:00
1 MIN
 Kasparov știe planul lui Putin și care e cel mai mare pericol pentru Ucraina

Marele maestru din șah Garry Kasparov, președinte al Fundației pentru Drepturile Omului și implicat în politica din Rusia până în 2013, când a plecat în SUA, consideră că ultimele bombardamente reprezintă modalitatea prin care Vladimir Putin speră să-i convingă pe ucraineni să se predea.

”Lucrurile se înrăutățesc după ce Putin nu a reușit să câștige războiul în două-trei zile, așa cum plănuia. Acum, a trecut la strategia pe care o cunoaște cel mai bine, distrugerea țării, a orașelor și răspândirea campaniei de teroare.

Vedem acum crime de război. Nu sunt doar mânia și dorința de răzbunare ale lui Putin, ci este o presiune psihologică, el crede că Ucraina va capitula așa.

E ceea ce am văzut în Grozny în 2000, în Siria în 2015. Vrea să-i bombardeze până la supunere.

Lucrurile nu sunt strălucite pentru Rusia, însă, dacă Ucraina nu primește ajutorul necesar pentru a doborî trupele rusești, nu știu cât de mult poate rezista acestui atac.

Întrebarea este una singură acum: poate Rusia să încercuiască Kievul? Dacă reușește, să sperăm că nu, vom vedea catastrofe de neimaginat. Am văzut deja la Mariupol și Karkov, dar Kievul e mult mai mare”, a transmis Garry Kasparov.

Aflați amănunte de pe digisport.ro.

Comentarii