anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

La 11 ani, un elev ieşean debutează pe scena Filarmonicii din Viena

GALERIE
calin calfa
 • calin calfa
- +

Călin Calfa, de la Colegiul „O. Băncilă“, va cânta la pian alături de orchestra simfonică a Filarmonicii din Baden. Evenimentul este unul caritabil şi este organizat de Primăria vieneză.

Un puşti de 11 ani din Iaşi, elev al Colegiului de Artă „O. Băncilă“, va debuta luna viitoare pe scena Filarmonicii din Viena. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii din Baden, Călin Corneliu Calfa va susţine un concert caritabil organizat de Fundaţia Culturală Panmusica în colaborare cu Primăria din Viena. Fondurile strânse în urma acestuia vor fi donate organizaţiei „Medici fără frontiere“, pentru activităţii desfăşurate în Africa. Talentatul pianist ieşean se va afla pentru prima dată pe scena filarmonicii vieneze pe 7 august, interpretând Concertul Rondo de Mozart. La acelaşi eveniment au fost invitaţi cu precădere pianişti foarte buni de pe continentul asiatic, precum Hiromi Sato, Hitomi Tanaka ori Haruka Sakamoto. Prezenţa lui Călin la concert a fost solicitată chiar de preşedintele Fundaţiei Culturale Panmusica, profesorul Chung Lee, care predă pianul la Conservatorul din Graz şi din Tokyo. Acesta a fost impresionat de prestaţia artistică pe care Călin a avut-o la ediţia din 2011 a concursului de pian Panmusica, unde a obţinut locul II şi premiul special al juriului pentru cea mai bună interpretare a unui clasic vienez. Profesorul Chung Lee a avut, de asemenea, prilejul să-l urmărească susţinând un concert la Palatul de Justiţie din Viena în noiembrie anul trecut.

Călin a avut nevoie de sponsori

Micuţul pianist nu ar fi putut răspunde onorantei invitaţii de a concerta la Filarmonica din Viena dacă nu ar fi beneficiat de sprijinul câtorva sponsori, care au dorit să rămână anonimi.

Călin a plecat spre Austria de ieri după-amiază, întrucât este aşteptat la alte două evenimente. De astăzi şi până pe 28 iulie va urma un masterclass de pian solo desfăşurat în oraşul Weyer, iar în perioada 12-18 august va participa la concursul internaţional de pian „Rosario Marciano“. „Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care i-au ajutat financiar pe părinţii mei să pregătească această călătorie lungă şi plină de evenimente frumoase! Fără ajutor, nu aş fi reuşit să păşesc pe scena Filarmonicii din Viena, un loc sfânt pentru mine! Şi aş vrea să îi mulţumesc în mod deosebit doamnei mele profesoare de pian (Roxana Ota, n.r.), care m-a susţinut şi mi-a fost alături în toate acţiunile necesare strângerii de fonduri pentru plecarea mea, şi bineînţeles care m-a pregătit pentru aceste evenimente pe care le voi trăi în Austria. Concursul va fi pentru mine cea mai mare provocare! Voi concura cu elevi extrem de bine pregătiţi, care nu merg la şcoală de cultură generală, ci studiază toată ziua! Unii dintre ei au cântat deja cu Lang Lang, marele pianist chinez, cunoscut la nivel mondial. Nu ştiu cum se va termina această experienţă, dar, indiferent de rezultat, pentru mine va fi una nouă care va însemna o nouă treaptă în dezvoltarea şi formarea mea ca pianist. Tot ce îmi doresc este să cânt frumos şi să fiu la final mulţumit de prestaţia mea!“, a mărturisit Călin.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.