La 80 de ani, judecat pentru tentativă de omor. I-a dat cu securea în cap fiului

miercuri, 30 martie 2022, 22:11
1 MIN
 La 80 de ani, judecat pentru tentativă de omor. I-a dat cu securea în cap fiului

Un ieşean va trebui să răspundă pentru prima oară în faţa judecătorilor la 80 de ani. Bătrânul a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor împotriva unui membru al familiei. Fapta este pedepsită de Codul Penal cu până la 12 ani şi 6 luni de închisoare.

Pe 14 ianuarie, lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Rurală Ciurea au fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la faptul că în seara respectivă, în jurul orei 19.30, un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani fusese grav rănit cu o secure. Ajunşi la faţa locului, în comuna Mogoşeşti, poliţiştii au avut surpriza de a constata că agresorul, Vasile Leonte, îşi lovise propriul fiu de mai multe ori, în zona capului. Victima suferise mai multe răni, fiindu-i inclusiv spart osul frontal al craniului. Supravieţuise loviturilor, medicii estimând un necesar de 20-25 de zile de îngrijiri pentru vindecare.

Vasile Leonte a fost audiat în calitate de inculpat după două săptămâni, judecătorii dispunând arestarea. Ulterior, bătrânul a solicitat ca măsura să fie înlocuită cu cea a arestului la domiciliu, dar solicitarea i-a fost refuzată. Luni, magistraţii Tribunalului au dispus trimiterea sa în judecată, primul termen al procesului urmând să fie stabilit la începutul lunii viitoare.

Comentarii