La un pas de descifrarea Sfantului Graal al Universului

vineri, 26 iulie 2013, 17:18
1 MIN
 La un pas de descifrarea Sfantului Graal al Universului

La inceput, imediat dupa producerea fenomenului Big Bang, Universul a fost umplut cu materie si anti-materie. Acum, oamenii de stiinta incearca sa gaseasca Sfantul Graal al Universului, misterul prin care materia a devenit invingatoare in lupta sa cu anti-materia.

Cercetatorii dintr-o echipa internationala au reusit sa captureze mici particule numite neutrini, in cadrul experimentului Tokai-to-Kamioka, desfasurat la Universitatea de Stat din New York.

Constatarile inovatoare ar putea ajuta fizicienii sa inteleaga o ciudata asimetrie produsa la inceputul formarii cosmosului, care a permis materiei sa invinga ani-materia, la scurt timp dupa Big Bang.

"Acum zaresc drumul, vad calea prin care se ajunge la acest Sfant Graal", a declarat Chang Kee Jung, un fizician de la Universitea de Stat din New York.

Experimentul Tokai, prin care sunt generate impulsuri incarcate cu mare energie, se desfasoara la un accelerator de particule de pe coasta de est a Japoniei. In cadrul acestuia, cercetatorii au capturat neutrini care isi schimba forma in timpul traseului efectuat.

ziare.com

Comentarii