Liberalii au făcut radiografia CL: 80% PUZ-uri, 2% proiecte de investiţii, 1% educaţie

joi, 02 august 2018, 01:50
1 MIN
 Liberalii au făcut radiografia CL: 80% PUZ-uri, 2% proiecte de investiţii, 1% educaţie

De la începutul anului, consilierii locali au adoptat 291 de hotărâri, cu 17 mai multe decăt colegii lor de la judeţ şi de aproape două ori mai multe decât au fost aprobate în celălalt municipiu, Paşcani. 

Liderul liberal Marius Bodea a remarcat însă că, din cele 291 de hotărâri, peste 80 la sută au presupus aprobări de Planuri Urbanistice Zonale, modificări administrative ce ţin strict de Primărie şi înstrăinări de terenuri aflate în patrimoniul Consiliului Local. Doar 2,1 la sută au presupus investiţii noi, 1,05 la sută au fost proiecte dedicate educaţiei şi 0,7 la sută s-au referit la domeniul sănătăţii. Procentul foarte mic de proiecte ce presupun investiţii noi „este explicaţia pentru care gradul de realizare a execuţiei bugetare, la secţiunea Dezvoltare, este de doar 16 la sută.

Practic, din suma de aproximativ 200 de milioane propusă de Primărie pentru investiţii, realizările la jumătatea anului sunt de 23 de milioane, adică 16 la sută din ceea ce Primăria şi-a propus“, a spus Marius Bodea. El a comparat acest bilanţ cu cel al Clujului, unde, de la începutul anului, au fost adoptate 616 hotărâri, din care 40,2 la sută au presupus investiţii în infrastructură, şcoli, spitale, parcuri, sport, parcări sau infrastructura rutieră. Deputatul a amintit şi de cele 29 de iniţiative ale consilierilor liberali care nu au fost introduse în dezbaterea Consiliului Local de către primarul Mihai Chirica. 

 

 

Comentarii