După îndemnul lui Ciolacu: "dizolvaţi şi reconstruiţi!"

Lovitură la PSD Iaşi: toată conducerea organizaţiei locale ar urma să fie demisă

miercuri, 09 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Lovitură la PSD Iaşi: toată conducerea organizaţiei locale ar urma să fie demisă

Conducerea organizaţiei municipale a PSD Iaşi ar urma să fie demisă. Surse din interiorul filialei au declarat pentru "Ziarul de Iaşi" că, în perioada următoare, va avea loc o şedinţă a liderilor judeţeni ai PSD care ar urma să decidă dizolvarea biroului municipal de conducere: din punct de vedere procedural, biroul permanent judeţean va propune, iar comitetul executiv judeţean va aproba. O astfel de măsură vine în urma întâlnirii pe care a avut-o şeful PSD Marcel Ciolacu, săptămâna trecută, la Iaşi, cu activul de partid: au existat mai multe luări de poziţie împotriva actualei conduceri a filialei municipale, iar liderul social-democraţilor le-a răspuns scurt – "dizolvaţi şi reconstruiţi!".

"Am auzit şi eu de scenariul acesta. Profitând de faptul că nu eram în ţară, vineri, într-o şedinţă la care nu a fost invitată structura Organizaţiei Municipale, dl Popa şi-a făcut de cap, denigrând, prin tot felul de năzbâtii şi bazaconii, munca celor de la Municipiu. Îl cred în stare de orice, la capitolul înţelepciune politică am văzut cu toţii cum stă. Probabil că prăbuşirea lui Mihai Chirica, prietenul său, l-a tulburat, iar acum îşi caută de urgenţă primar cu butoane", ne-a transmis Marius Ostaficiuc, şeful organizaţiei municipale a PSD.

Potrivit surselor ZDI, favorit pentru a fi preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Iaşi este Bogdan Balanişcu, fost consilier local şi actual secretar de stat la Ministerul Mediului. El ar urma să-l înlocuiască pe deputatul Marius Ostaficiuc. Preluarea şefiei organizaţiei municipale a PSD Iaşi îl plasează pe Balanişcu şi printre favoriţii la o eventuală candidatură la Primărie, celălalt social-democrat cu şanse în acest sens fiind actualul prefect Bogdan Cojocaru, conform surselor ZDI.

În ultimii ani, social-democraţii ieşeni au avut un trecut tumultuos, după perioada în care în fruntea filialei a fost Gheorghe Nichita. Decăderea fostului primar a creat un vid de putere în PSD Iaşi, vid care inclusiv în prezent este disputat de diverse fracţiuni. De notorietate sunt desele conflicte între şeful PSD Iaşi Maricel Popa şi unii parlamentari ai filialei. În schimb, Popa beneficiază de susţinerea conducerii centrale şi, în ultima perioadă, a avut câştig de cauză în faţa "adversarilor" lui din filială reuşind să facă unele modificări în forurile de conducere din partid. Inclusiv aducerea "pe tron" a lui Bogdan Balanişcu poate fi interpretată ca o mişcare în plus a lui Maricel Popa pentru a deţine controlul organizaţiei PSD Iaşi. Popa şi Balanişcu nu au putut fi contactaţi în cursul zilei de ieri. 

 

 

Comentarii