Mai lenţi şi decât melcii. A fost nevoie de 7 luni pentru a repara un kilometru de drum judeţean

vineri, 05 iunie 2015, 15:14
2 MIN
 Mai lenţi şi decât melcii. A fost nevoie de 7 luni pentru a repara un kilometru de drum judeţean

Un kilometru de drum a avut nevoie de şapte luni pentru a fi reparat, iar procedurile de recepţie au durat două zile.

Oficialii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor au finalizat ieri inspecţia lucrărilor efectuate de Darcons SRL Piatra Neamţ la un tronson de 1,1 km din DJ 208 Mirceşti – Săbăoani. „A fost un drum la care lucrările au durat mult mai mult decât ne-am aşteptat. Am preferat să dăm însă un termen mai lung de remediere a deficienţelor constatate iniţial, decât să ne trezim că facem recepţia în iarnă, iar până în primăvară drumul se sfărâmă. Recepţia tehnică a decurs destul de bine, iar de acum intră termenul de garanţie de doi ani“, a declarat directorul DJADP, Daniel Minciună.

Contractul de reabilitare a DJ 208 a fost adjudecat la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut de SC Darcons SRL Piatra Neamţ. Lucrarea prevedea consolidarea fundaţiei drumului şi aşternerea unui covor asfaltic, contra sumei de 550.000 lei. Covorul asfaltic a fost turnat abia pe 28 noiembrie, când vremea devenise deja rece şi umedă.

Recepţia a fost programată iniţial în aprilie, când au fost constatate însă mai multe probleme. Astfel, a fost solicitată compactarea unor acostamente, decolmatări de şanţuri, lucrări la îmbinările benzilor de circulaţie, decaparea şi refacerea unei suprafeţe de 250 mp de asfalt, ca şi aşternerea unui strat de dressing pentru acoperirea porozităţilor asfaltului.

De asemenea, au fost prelevate două carote de asfalt pentru verificarea calităţii acestuia la un laborator independent. „Noi am dat termen de remediere de 45 de zile şi pentru a prinde rezultatul analizelor, care durează mai mult. Altfel, lucrările puteau fi executate într-o singură zi. De fapt, au lucrat acum, în weekend. Săptămâna trecută nici nu trecuseră pe-acolo“, a spus Minciună.

 

Comentarii