Mai mult de un an pentru a asfalta 700 de metri pe şoseaua Tudor Neculai

miercuri, 18 decembrie 2019, 02:58
1 MIN
 Mai mult de un an pentru a asfalta 700 de metri pe şoseaua Tudor Neculai

Municipalitatea a scos la licitaţie modernizarea şoselei Tudor Neculai. Valoarea estimată a contractului ajunge la 3,8 milioane lei, fără TVA, pentru cei 764 metri ai străzii care face legătură dintre şos. Nicolina şi intersecţia şos. Iaşi-Voineşti cu şos. Galata. Înainte de a începe lucrările, constructorul ce va câştiga licitaţia trebuie să relocheze un stâlp de semafor de pe şos. Nicolina.

„În momentul de faţă, infrastructura stradală din cartierul Galata este insuficient dezvoltată sau prezintă un grad ridicat de deterioare, îngreunând astfel desfăşurarea unui trafic fluent în zonă. Structura rutieră a străzilor nu mai corespunde din punct de vedere a capacităţii portante, constatându-se deficienţe şi degradări ale suprafeţei de rulare devenită improprie circulaţiei rutiere şi pietonale în condiţii de siguranţă şi confort“, este o descriere a Primăriei a situaţiei străzilor din cartierul menţionat, precizare ce apare în caietul de sarcini.

Companiile interesate să participe la licitaţie trebuie să depună oferte cel târziu pe 20 ianuarie.

Lucrările se vor întinde pe parcursul a 12 luni de la emiterea ordinului de începere şi, cel mai probabil, vor fi finalizate în 2021.

Comentarii