Managerul Operei din Iaşi: nota 10 pentru management

joi, 19 mai 2016, 01:54
1 MIN
 Managerul Operei din Iaşi: nota 10 pentru management

În urma evaluării făcute de Ministerul Culturii, noul proiect de management al managerului de la Opera Naţională din Iaşi a obţinut nota 10. Beatrice Rancea a obţinut 9,73 în prima etapă şi 10 în cea de-a doua etapă, rezultatul final fiind de 9,86. Rezultatul a fost făcut public zilele acestea pe site-ul Ministerului Culturii, managerul de la Iaşi fiind cunoscut la nivel naţional ca fiind cel mai bun manager de instituţie de cultură din ţară. 

Beatrice Rancea este la conducerea Operei din Iaşi din anul 2011 şi împleteşte de-a lungul vieţii mai multe domenii: regie teatru, TV, cinema, coregrafie, interpretare, scenografie, dramaturgie şi, nu în ultimul rând, baletul, cel în jurul căruia şi-a făcut o carieră de succes. Din 2008 aceasta este asistent universitar la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, iar în anul 2010 a ocupat şi rolul de regizor la Opera din Iaşi. În perioada 2007-2008 Beatrice Rancea a fost consilier artistic al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Ion Dacian“ din Bucureşti, iar în perioada 2005-2007 a fost director al Teatrului din Constanţa. Ea a absolvit în 1980 Liceul de Coregrafie din capitală, în 1991 Facultatea de Teatru de la Universitatea de Artă din Bucureşti, secţia coregrafie, apoi în 1996 secţia Regie de Teatru a aceleiaşi universităţi. 

Recent, managerul Operei ieşene a fost propusă ca o soluţie pentru problemele ce au loc la Opera din Bucureşti, cel mai probabil fiind vorba de o detaşare ca manager pe o perioadă determinată, urmând ca ulterior să se întoarcă la Iaşi. 

Comentarii